از بینبردن انواع لکهای پوستی با جدیدترین روشها
یکی از دلایل اصلی که افراد به دنبال از بینبردن لکهای پوستی هستند، تاثیر منفی آن بر اعتماد به نفس است. لکها چون میتوانند ظاهر پوست را تغییر بدهند، از این رو؛ افراد از ظاهر پوست خود راضی نیستند. پوست صاف و یکدست، حس بهتری از ظاهر و جذابیت را به افراد میدهد. قبل
یکی از دلایل اصلی که افراد به دنبال از بینبردن لکهای پوستی هستند، تاثیر منفی آن بر اعتماد به نفس است. لکها چون میتوانند ظاهر پوست را تغییر بدهند، از این رو؛ افراد از ظاهر پوست خود راضی نیستند. پوست صاف و یکدست، حس بهتری از ظاهر و جذابیت را به افراد میدهد.
قبل از شروع درمان لکهای پوستی باید به چند نکته بسیار مهم توجه کرد. اولین و مهمترین گام، تشخیص دقیق نوع لکهای پوستی است؛ چون هر نوع لکهای پوستی درمان مخصوص به خود را دارد. بعضی از لکهای پوستی مثل جوشها و آکنهها معمولاً با گذشت زمان و درمان مناسب از بین میروند، اما ممکن است بر روی پوست جای زخم به جا بگذارند.
لکهای پوستی به دلایل مختلفی روی پوست ایجاد میشوند که در ادامه به برخی از مهمترین دلایل آن اشاره میکنیم:
عوامل مهم در ایجاد لکهای صورت
- آفتاب سوختگی: یکی از شایعترین دلایل ایجاد لک صورت، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است. اشعههای مضر خورشید باعث تحریک تولید ملانین و در نتیجه ایجاد لک میشوند.
- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی میتواند باعث ایجاد لک بر روی پوست شود.
- ژنتیک: برخی افراد به خاطر عوامل ژنتیکی بیشتر مستعد ایجاد لک بر روی پوست هستند.
- مصرف برخی داروها: استفاده از بعضی داروها مانند داروهای ضدبارداری یا داروهای ضد تشنج عوارضی مثل خارش و قرمزی پوست، کهیر، اگزما و لکهای پوستی را به همراه دارد.
- بیماریها: بیماریهای کبدی و کلیوی میتوانند روی هورمونهای بدن تأثیر گذاشته و در نتیجه باعث ایجاد لک شوند.
انواع لکههای پوستی
لکههای پوستی از نظر اندازه، رنگ و شکل متفاوت هستند. از جمله انواع لکههای پوستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لکهای ناشی از آفتاب
وقتی پوست زیاد در معرض نور خورشید قرار میگیرد، برای محافظت از خود ملانین تولید میکند. ملانین رنگدانهای است که به پوست رنگ میدهد و اگر تولید آن به صورت نامنظم باشد، باعث ایجاد لکههای تیره و قهوهای رنگ روی پوست میشود. لکههای ناشی از آفتاب بیشتر در نواحی از بدن که در معرض نور خورشید قرار میگیرند، مانند صورت، دستها و شانهها ظاهر میشوند.
آکنهها
یک بیماری پوستی شایع که میتواند در هر سنی افراد را تحت تاثیر قرار دهد، آکنه است. آکنه زمانی رخ میدهد که منافذ پوست به خاطر چربی زیاد، سلولهای مرده و باکتریها ایجاد میشود. این مسدود شدن باعث التهاب و ایجاد جوش میشود. ژنتیک، رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی از جمله عوامل موثر در ایجاد آکنهها هستند.
انواع جوشهای آکنه عبارتند از:
- جوشهای سرسیاه: این جوشها در اثر تجمع چربی، سلولهای مرده پوست و باکتریها در منافذ پوست ایجاد میشوند و ظاهر ناخوشایندی به پوست میدهند.
- جوشهای سرسفید: این جوشها نیز مانند جوشهای سرسیاه ایجاد میشوند؛ اما در زیر پوست باقی میمانند و به رنگ سفید دیده میشوند.
- پاپول: جوشهای قرمز و برجستهای هستند که دردناک نیستند.
کک و مک
لکههای کوچک و گرد قهوهای یا زرد رنگی که اغلب روی صورت، دستها و شانهها دیده میشوند، همان کک و مک هستند. در واقع کک و مکها تجمع رنگدانههای پوست در یک ناحیه خاص هستند. در افراد مستعد کک و مک ملانین به صورت گروهی و در نواحی مشخص جمع شده و لکههای کوچکی را ایجاد میکنند.
ژنتیک، قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور خورشید و تغییرات هورمونی از مهمترین عوامل بروز این مشکل پوستی هستند.
لکههای پیری
لکههای پیری یا همان لکههای کبدی، لکههایی قهوهای یا خاکستری رنگی هستند که معمولاً با افزایش سن روی پوست ظاهر میشوند. برای درمان این نوع لکهها روشهای مختلفی وجود دارد که به نوع، شدت آن و شرایط پوستی افراد بستگی دارد.
ملاسما
لکهای ملاسما یک اختلال پوستی شایع است که بیشتر روی پوست صورت ایجاد میشوند. این لکهها معمولاً به صورت متقارن و در نواحی مانند گونهها، پیشانی، بینی و بالای لب ظاهر میشوند.
ملاسما براساس عمق نفوذ رنگدانهها در پوست به سه نوع اپیدرمال، درمال و مختلط تقسیم میشود.
روشهای پیشگیری از ایجاد لک در صورت
1.استفاده از ضدآفتابها
یکی از مهمترین راهها برای پیشگیری از ایجاد لک بر روی صورت، استفاده روزانه از کرم ضدآفتاب با SPF 30 یا بالاتر است. استفاده روزانه از ضدآفتاب مثل (ضدآفتاب درمالیفت SPF 50) میتواند از ایجاد لکهای جدید جلوگیری کند. وقتی پوست در معرض اشعههای مضر خورشید قرار میگیرد، بدن برای محافظت از خود ملانین بیشتری تولید میکند که باعث ایجاد لک میشود. ضد آفتاب با ایجاد یک سد محافظتی روی پوست، از رسیدن اشعههای مضر به سلولهای پوست و تحریک تولید ملانین جلوگیری میکند.
2.از بینبردن لک صورت با دستگاههای مختلف
لیزر درمانی یکی از روشهای موثر برای از بین بردن لکهای صورت است. انواع مختلفی از لیزر برای این کار وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از لکهای پوستی مناسب است. بعضی از رایجترین روشهای لیزر درمانی برای از بین بردن لک عبارتند از:
- لیزر فرکشنال CO2: لیزر یکی از پیشرفتهترین روشهای درمانی پوستی است که برای درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی از جمله چین و چروک، اسکارهای آکنه، لکهای پوستی و آسیبهای ناشی از آفتاب به کار میرود. همچنین باعث تحریک تولید کلاژن و بهبود بافت پوست میشود. لیزر فرکشنال CO2 برای لکهای عمیقتر و اسکارهای ناشی از آکنه توصیه میشود.
- لیزر IPL: این نوع لیزر با انتشار طیف گستردهای از نور به طور همزمان چندین مشکل پوستی از جمله لک، قرمزی و موهای زائد را درمان میکند. پالسهای نوری IPL به رنگدانههای پوست، مو و رگهای خونی نفوذ میکنند و باعث گرمشدن و تخریب آنها میشوند. این فرآیند به مرور باعث کاهش لکها، موهای زائد، قرمزی و سایر مشکلات پوستی میشود.
- میکرودرم: میکرودرم روش غیرتهاجمی و بدون جراحی است که برای لایهبرداری پوست و بهبود لکهای پوستی استفاده میشود. در این روش، لایه سطحی و مرده پوست به کمک دستگاهی خاص و کریستالهای بسیار ریز برداشته میشود. این کار باعث میشود پوست جوانتر و شادابتر شود.
- میکرونیدلینگ: میکرونیدلینگ یک روش درمانی محبوب و مؤثر برای بهبود انواع لکها و بافت پوست است. در این روش، با استفاده از یک دستگاه مخصوص که دارای سوزنهای بسیار ریز است، هزاران سوراخ کوچک در سطح پوست ایجاد میشود. این سوراخها باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین میشود که این دو عامل اصلی برای حفظ جوانی و شادابی پوست هستند.
ماسکهای خانگی
ماسکهای خانگی با استفاده از مواد طبیعی به روشنشدن پوست، کاهش التهاب و بهبود لکها کمک میکنند.
انواع ماسکهای خانگی موثر برای لک جوش عبارتند از:
- ماسک عسل و دارچین: عسل خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و دارچین به روشن شدن پوست کمک میکند. این دو ماده را با هم مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه روی لکها قرار دهید.
- ماسک آلوئه ورا و عسل: آلوئه ورا خاصیت التیامبخشی دارد و عسل به روشن شدن پوست کمک میکند. این ماسک را دو روز در هفته و به مدت ۲۰ دقیقه روی لکها قرار دهید تا تاثیر آن را ببینید.
- ماسک ماست و زردچوبه: ماست حاوی اسید لاکتیک است که به لایه برداری ملایم پوست کمک میکند و از طرفی زردچوبه خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد که در نتیجه منجر به بهبود و رفع انواع لکهای پوستی میشود.
در پایان
به غیر از مواردی که گفته شد، روشهای دیگری برای از بینبردن انواع لکهای پوستی وجود دارد. استفاده از کرمهای روشنکننده، سرمهای ضدلک و لایهبرداری پوست از جمله سریعترین راهها از بین بردن انواع لکهای پوستی هستند. فراموش نکنید که در کنار تمامی این موارد، داشتن روتین پوستی، عادات بهداشتی سالم و تغییر در رژیم غذایی بسیار برای جلوگیری از ایجاد لک و درمان آن موثر هستند. مواد غذایی مختلفی مثل انواع سبزیجات و میوهها که دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ترمیمکننده هستند، میتوانند به بهبود لک پوستی و کاهش التهابات کمک کنند. رعایت عادات بهداشتی پوستی نظیر انجام فعالیتهای روزانه و روتین مناسب نیز به حفظ سلامت، زیبایی و جوانی پوست کمک میکند. این عادات شامل پاکسازی، آبرسانی و محافظت در برابر آفتاب است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰