از شبیهسازی “سیلیکون ولی” در طرشت تا استعفای مسعود نیلی از تیم اقتصادی دولت

نشریه دانشجویی روزنامه شریف در گزارشی به مهمترین و جالبترین اتفاقات و خبرهای سال ۹۷ دانشگاه شریف پرداخته است. به گزارش «باشگاه دانشجویان» ایسنا، اتفاقاتی همچون طرح ایجاد مفهوم و منطقهای شبیه “سیلیکون ولی” در اطراف دانشگاه شریف، استعفای مسعود نیلی از تیم اقتصادی دولت، حل مساله پیچیده حفر تونل عمودی یک نیروگاه آبی در

نشریه دانشجویی روزنامه شریف در گزارشی به مهمترین و جالبترین اتفاقات و خبرهای سال ۹۷ دانشگاه شریف پرداخته است.
به گزارش «باشگاه دانشجویان» ایسنا، اتفاقاتی همچون طرح ایجاد مفهوم و منطقهای شبیه “سیلیکون ولی” در اطراف دانشگاه شریف، استعفای مسعود نیلی از تیم اقتصادی دولت، حل مساله پیچیده حفر تونل عمودی یک نیروگاه آبی در سریلانکا توسط یکی از اساتید دانشگاه، برگزاری مراسم شاد و رنگارنگ جشنواره اقوام و… از جمله اتفاقات مهم و جالب از دید این نشریه بوده است.
در مطلبی که روزنامه شریف منتشر کرده، آمده است:
مرسوم است که در انتهای یک سال شمسی، “ترینها”ی آن سال را برمیشمارند. ما هم در روزنامه سعی کردیم افراد یا اتفاقات خاطرهساز و جالب دانشگاه در سال گذشته را در این مقاله یاد کنیم. این ترینها به رأی گذاشته نشدند و صرفاً برآمده از تحریریه روزنامه هستند.
** حالخوبکنترین: زینب آذرمند
دانشآموخته خودمان است. صنایع خواند، به همراه همسرش برای ادامه تحصیل به آمریکا رفتند و عماد را به دنیا آوردند یک کودک عادی نبود و حامل پیامی بود که زندگی این زوج را تغییر داد. نارسایی فیزیکی و ذهنی عماد از روز تولدش خانواده را درگیر بیمارستان کرد. زینب مجبور شد تا به شهری دیگر برود و چندین ماه در بیمارستان کنار عماد باشد. عماد پس از چند ماه مبارزه با بیماری نادرش فوت کرد اما تجربه حضور در کنار عماد و رسیدگیهایی که در آمریکا به همراهان مریض میشد، باعث شد زینب به ایران برگردد تا یک همراهسرا برای بیماران پیوند مغز استخوان فراهم کند.
امروز خانه عماد یک نمونه موفق از کاری کوچک ولی با پیامی بزرگ از مسئولیت اجتماعی است. خانه عماد امروز هست تا خانوادههای درگیر با این بیماری فقط به فکر درمان باشند و کمترین مشکل را در بحث مراقبتهای پس از درمان داشته باشد. آذرمند، حالخوبکنترین عضو خانواده شریف بود.
** مرد عملترین: محمد دورعلی
سال هم خبر خوب علمی برای ما داشت و هم خبر خوب در حوزه مسئولیت اجتماعی. دکتر محمد دورعلی، استاد دانشکده مهندسی مکانیک مثل همیشه در حوزه علمی نشان داد که مرد مأموریتهای غیرممکن است و توانست در تابستان امسال به همراه تیم بسیار جوان خود و با چاشنی خلاقیت، مسئله پیچیده حفر تونل عمودی و بلند یک نیروگاه آبی را در سریلانکا در مدتی بسیار کوتاهتر از حالت عادی حل کند تا در کوران خبرهای بد و ناامیدکننده تابستان ۹۷، چراغی پرنور از امید و “توانستن” را در دل شریفیها بیفروزد.
دورعلی هر سال چند حرکت مهندسی جذاب میزند ولی امسال یک کار بزرگ دیگر نیز کرد. او پس از زلزله کرمانشاه و سرپلذهاب ضمن اهدای یکی از جوایزش به مناطق زلزلهزده، قول داد که ظرف یک سال یک مدرسه در آن مناطق خواهد ساخت. او سر حرفش ماند و توانست در زمستان کار را تکمیل کند که به زودی در روزنامه به صورت مشروح به آن خواهیم پرداخت.
** اگر بشه چی میشهترین: ناحیه نوآوری
دیماه یک خبر مهم در حوزه پژوهش و فناوری و رو به آینده از دیوار شریف فراتر رفت: رونمایی از ناحیه فناوری و نوآوری شریف.
خلاصه داستان این است که دانشگاه قصد دارد از طریق پارک علم و فناوری شریف مفهومی مشابه سیلیکون ولی را در منطقه طرشت پیاده کند. ویژگی اصلی این منطقه تجمیع شرکتها و نیروهای دانشبنیان و فناور در اطراف شریف است. تحقق این مسئله با شرایط فعلی منطقه بیشتر شبیه یک رؤیاست زیرا استقرار هزاران شرکت در این منطقه نیازمند تغییراتی اساسی در ناحیه است که بسیاری از آنها در حوزه اختیار، توانایی و تخصص دانشگاه نیست و به طور مثال شهرداری نقشی اساسی در تسریع این تغییرات باید ایفا کند.
البته فعلاً حدود ۵۰۰ شرکت با ویژگیهای مطلوب ناحیه نوآوری همین الان در این منطقه فعال هستند ولی نه جای پارک دارند، نه امنیت تردد و نه امکانات رفاهی و پشتیبانی مناسب. به هر حال شریف نشان داده است که میتواند با یک سطل ماست دریاچهای را دوغ کند، ولی هنوز ماست به دریا نزده است. امید داریم.
** عشق و حالترین: جشنواره اقوام
یک هفته از سال ۹۷ دانشگاه را هیچ دانشجویی فراموش نخواهد کرد؛ هفتهای که جشنواره فرهنگ اقوام ایرانی برگزار شد. هر جای دانشگاه در آن یک هفته میرفتید پرتان به یک برنامه شاد و رنگیرنگی گیر میکرد. به جز غرفههای پرشور جلوی سالن جباری، این هفته شبهای شلوغی هم داشت و از ظهر تا شب یا در آمفیتئاتر مرکزی یک جشن استانی برگزار میشد یا در سالن جابر.
موسیقی زنده، رقابتهای شکمی و خوشمزه، لباسهای زیبا و دانستنیهای هیجانانگیز، چاشنیهای یک پیام بودند: عظمت ایران.
به قول مهندس بهشتی در اختتامیه این جشنواره، ایران جزو کشورهای استثنایی جهان است که این تنوع اقوام را به صورت اندامواره سالهای سال در کنار هم جمع کرده است. اقوامی که مهاجر نیستند و از دیرباز متعلق به این سرزمیناند.
** متبخترانهترین اظهارنظر: یکی از بچههایی که کارشناسی هم شریف بود!
در خصوص شریفیها همیشه یک باور از بیرون وجود دارد که خودشان را به واسطه هوش و برچسب نخبگی، برتر از دیگران میدانند و به خود مغرور هستند. ما سالها این موضوع را تکذیب کردیم و فرهنگسازی کردیم که ناگهان یکی از بچههای نزدیک به انجمن اسلامی در توئیتر خود نوشت: “یکی از مصائب ارشد شریف اینه که آدمهای نادرستی که تو کارشناسی رتبه شریف رو نیاورده بودن، به خاطر اپلای یا ادامه ندادن عموم دانشجوهای کارشناسی، میان کنار شریفیها سر یه کلاس می شینن و سطح تحصیلات تکمیلی رو به شدت پایین میارن.”
این توییت آنقدر در فضای مجازی منتشر شد که حتی برخی از دانشجویان را “جمشید مشایخیوار” (خدایش رحمت کند) به عذرخواهی و برائت واداشت اما این تیری بود که از کمان رها شده بود و در ذهن خیلی از افراد به اسم شریفیها تمام شد.
** مایکل فلپسترین: آرین زارع
آدمها دو دستهاند: وقتی به استخر شریف میروند عظمت مجموعه آنها را میگیرد و خیلی خسته با دوستانشان به سمت جکوزی میروند تا مسائل مهم منطقه و آخرین اخبار اپلای را بررسی کنند یا دوش میگیرند و بدون آنکه تصویر سقف استخر در آب را به هم بزنند به رختکن برمیگردند! اما دسته سومی هم هست که وقتی به آب میزند از آب آن مدال میگیرد.
آرین زارع، ورودی ۹۵ عمران و عضو تیم ملی غریقنجات ایران، امسال در المپیاد دانشجویی شیراز هر روز که به آب زد چند مدال برای شریف برد. البته کلاً تیم شنا و شطرنج شریف در این مسابقات عالی بودند و با خبرهای خوبشان، حال ما را در تابستان خوب کردند ولی مایکل فلپس شریف در سال گذشته کسی نبود جز آرین زارع.
** کبری ۱۱ ترین: صیامی
کلاً همیشه آدم فعالی بوده است ولی امسال بسیاری از کارهایش به چشم آمد. حجتا… صیامی، یکی از مأمورین اصلی حراست دانشگاه در سالی که گذشت توانست کارهای بسیاری را پیگیری کند. او حتی شماره تلفن خود را نیز به اطلاع عموم رساند تا در صورت اضطرار پاسخگوی دانشجویان باشد. همچنین یک فیلم از دزدیها و تهدیدهای موجود تهیه و برای دانشجویان پخش کرد و آخر سال هم به همراه نیروی انتظامی چند موضع مستعد ناامنی را در طرشت منهدم کرد!
البته همه آقای صیامی را دیدند ولی این اتفاقات رخ نمیداد اگر تیم حراست منسجم نبود. به حق حراست دانشگاه سال پرکار و پرچالشی را پشت سر گذاشت. به امید شریف و طرشتی امن!
** شتر دیدی ندیدیترین: تلگرام؛ از ترک تا بازگشت
شاید تأثیرگذارترین اتفاق اوایل بهار ۹۷ در زندگی مردم ایران، فیلتر شدن تلگرام بود. متعاقب آن تبلیغات برای پیام رسان های داخلی نظام شروع شد. در همین راستا نهادهای دولتی نیز از فعالیت در تلگرام منع شدند. اما تلگرام آنقدر در مردم نفوذ کرده بود و جایگزینهای مناسبی نیز برای برای آن معرفی نشده بودند که مهاجرت مجازی مردم اتفاق نیفتاد و مردم ترجیح دادند با انواع و اقسام فیلترشکنها به فعالیت در تلگرام ادامه دهند. پس از چند ماه، یک سری از گروهها که کانالهای خود را در تلگرام غیرفعال کرده بودند، به تلگرام بازگشتند، در حالی که نه پیامرسان داخلی مناسبی معرفی شد و نه تهدیدهای موجود از بین رفته بود.
** دیرترین خداحافظی: استعفای مسعود نیلی
یکی از نفرات اصلی تیم اقتصادی حسن روحانی از همان سال ۹۲، دکتر مسعود نیلی، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف بود. مدتی پس از اینکه وضعیت اسفبار اقتصادی برای مردم ملموس شد، نیلی نیز از سمت خود استعفا داد. البته میگفتند که او مدتهاست به دلیل آنکه نظراتش مورد توجه عملی مسئولین قرار نمیگیرد، استعفا داده و به جلسات اقتصادی دولت نمیرود ولی خبری شدن این استعفا طول کشید.
** ایلان ماسکترین: SSC
ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا و یکی از خبرسازترین اشخاص حوزه علم و فناوری است. دلیلش این است که هم فکرهای جذاب و بلندپروازانهای دارد و هم آنها را با سر و صدای زیاد به نمایش درمیآورد. نزدیکترین شخصیت را به ایلان ماسک در شریف، انجمن علمی دانشکده کامپیوتر یا گروه SSC دارد؛ گروهی فعال با برنامههای علمی تخصصی جذاب و پرشور و پر از ایدههای نو که در سطحی وسیع برگزار میکند و تقویمی بسیار شلوغ دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰