کد خبر : 93459
تاریخ انتشار : دوشنبه 24 آبان 1400 - 20:52

افتتاح ساختمان مجموعه آزمایشگاهی تحقیق و توسعه پروژه «چشمه نور ایران»

افتتاح ساختمان مجموعه آزمایشگاهی تحقیق و توسعه پروژه «چشمه نور ایران»

ساختمان مجموعه آزمایشگاهی تحقیق و توسعه (R&D) شتابگر ملی موسوم به پروژه «چشمه نور ایران» ظهر روز دوشنبه ۲۸ تیرماه با حضور علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افتتاح شد. به گزارش ایسنا، در این مراسم، حجت الاسلام ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران،  سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری

افتتاح ساختمان مجموعه آزمایشگاهی تحقیق و توسعه پروژه «چشمه نور ایران»

ساختمان مجموعه آزمایشگاهی تحقیق و توسعه (R&D) شتابگر ملی موسوم به پروژه «چشمه نور ایران» ظهر روز دوشنبه ۲۸ تیرماه با حضور علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم، حجت الاسلام ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران،  سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، محمد جواد لاریجانی رییس پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM)، خانم دکتر محمد بیگی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی، مدیران و متخصصان صنعت هسته‌ای و پروژه چشمه نور ایران و همچنین جمعی از مسئولان استان قزوین حضور داشتند.

این مجموعه که با هدف نیل به فناوری و بومی سازی ساخت شتابگر ذرات به عنوان بزرگترین طرح علم و فناوری تاریخ ایران راه اندازی شده است، شامل بخش های آزمایشگاهی پیشرفته سامانه های خلا، تشخیص باریکه، سامانه های بسامد رادیویی، اندازه گیری و کالیبراسیون مغناطیس، هم راستایی، باریکه خط ها، شیمی و کارگاه مکانیک می شود که با تخصیص بودجه لازم و تجهیز آزمایشگاه ها شروع بکار خواهد کرد. در این میان آزمایشگاه های مگنت و خلا با مرتبه بسیار بالا ( Ultra Vaccum) از جمله آزمایشگاه های منحصر بفرد کشور در این حوزه ها محسوب می شوند.

لازم به ذکر است مجموعه آزمایشگاهی تحقیق و توسعه طرح چشمه نور ایران در راستای انجام تحقیقات لازم و ساخت تجهیزات مورد نیاز شتابگر ملی آغاز بکار می نماید و سنگ بنای این پروژه عظیم محسوب می شود.  همچنین این مجموعه آزمایشگاهی می تواند موجب ارتقاء علوم و فناوری در حوزه های مختلف و زمینه ساز رشد دیگر صنایع و مراکز علمی کشور گردد.

پروژه شتابگر ملی در زمینه های مختلف دانش مواد، فناوری نانو، الکترونیک و مخابرات، چشمه ها و انباره های انرژی، زیست شناسی ساختاری، زمین شناسی، شیمی، پزشکی، داروسازی، باستان‌شناسی و پیرابوم دارای کاربرد و قابل استفاده است.

زمین این آزمایشگاه به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع از سوی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اهدا شده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

اخبار