کد خبر : 133210
تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 آذر 1400 - 2:10

اهمیت تهیه نقشه خاک در استفاده بهینه از اراضی

اهمیت تهیه نقشه خاک در استفاده بهینه از اراضی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه برای مدیریت پایدار اراضی باید به تفاوت و پتانسیل هر کدام از خاک‌ها توجه کرد، گفت: یکی از موارد مهم برای استفاده پایدار از خاک، وجود نقشه‌های خاک است.  محمدحسن صالحی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از اجزای اصلی

اهمیت تهیه نقشه خاک در استفاده بهینه از اراضی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه برای مدیریت پایدار اراضی باید به تفاوت و پتانسیل هر کدام از خاک‌ها توجه کرد، گفت: یکی از موارد مهم برای استفاده پایدار از خاک، وجود نقشه‌های خاک است.

 محمدحسن صالحی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از اجزای اصلی اراضی (land) را خاک (soil) تشکیل می دهد، اظهار کرد: بدون شناخت دقیق خاک نمی‌توان مدیریت بهینه و پایداری را روی اراضی اعمال کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه خاک‌ها به‌دلیل فاکتورهای مختلف تشکیل‌دهنده، بسیار متنوع هستند، افزود: برای مدیریت پایدار اراضی باید به تفاوت و پتانسیل هر کدام از خاک‌ها توجه کرد.

وی گفت: مدیریت پایدار خاک بدین معنا است که از خاک و اراضی به‌نحوی استفاده شود که در درازمدت امکان استفاده از آن فراهم باشد و در عین حال تخریبی تا حد ممکن صورت نگیرد و برای نسل‌های آینده نیز امکان استفاده از آن مهیا باشد.

استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه شهرکرد ادامه داد: متاسفانه استفاده صحیح از خاک و منابع خدادادی در سال‌های اخیر با افزایش جمعیت و نبود مدیریت صحیح با چالش اساسی روبرو شده است.

وی درخصوص نقشه های خاک توضیح داد: یکی از موارد مهم برای استفاده پایدار از خاک، وجود نقشه‌های خاک است، نقشه خاک، نقشه‌ای است که توزیع جغرافیایی خاک‌های مختلف را همراه با ویژگی‌های آن‌ها نشان می‌دهد، بنابراین وقتی استفاده پایدار از اراضی مطرح شود انتظار داریم یکی از بخش‌های مهم اراضی که خاک است، از قبل شناخته شده باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد یادآور شد: با وجود اهمیت نقشه‌های خاک و آغاز مطالعات خاکشناسی از سال ۱۳۳۲ در کشور، پیگیری و همت کافی برای ادامه این روند، وجود نداشته و متاسفانه بسیاری از نقاط کشور یا فاقد نقشه خاک هستند یا نقشه آن‌ها قدیمی و یا مقیاس آن کوچک است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه خاک محیطی پویا است و در طول زمان می‌تواند بسیاری از ویژگی‌های آن تغییر کند و فعالیت‌های انسانی نیز می‌تواند خاک را دستخوش تغییر دهد، بنابراین نقشه‌های خاک باید به‌روز باشند، به‌علاوه برای آنکه بتوان از نقشه‌ها در مباحث مدیریتی استفاده کرد باید مقیاس بزرگ و مناسبی نیز داشته تا بتوانند جزئیات مدنظر را نشان دهند.

استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: تهیه نقشه خاک زمان‌بر، هزینه‌بر و نیازمند مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی است و مسئولان باید توجه کافی به این مسئله داشته باشند، جا دارد با اولویت بندی، مناطق مختلف کشور با استفاده از کارشناسان مجرب و با کمک ابزار و روش های نوین، پروژه نقشه برداری خاک در کشور اجرا شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار