برنامههای هفته گرافیک اعلام شد/تجلیل از ۳ زن تاثیرگذار
هفته گرافیک جمعه (ششم اردیبهشت ماه) ساعت ۱۷ با افتتاح سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران آغاز به کار میکند. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نشست خبری هفته گرافیک با حضور «فاطمه کرکهآبادی» رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک، «مهردخت دارابی» دبیر و «محسن سلیمانی» نایب رئیس انجمن
هفته گرافیک جمعه (ششم اردیبهشت ماه) ساعت ۱۷ با افتتاح سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران آغاز به کار میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نشست خبری هفته گرافیک با حضور «فاطمه کرکهآبادی» رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک، «مهردخت دارابی» دبیر و «محسن سلیمانی» نایب رئیس انجمن طراحان گرافیک ایران و «زهرا پاشایی» دبیر هفته گرافیک و «میترا شاهسوند» مدیر هنری هفته گرافیک دوشنبه (دوم اردیبهشت ماه) در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در این نشست همچنین از پوستر این رویداد هنری رونمایی شد.
فاطمه کرکهآبادی، رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک گفت: طبق سنت هر ساله، هفتم اردیبهشت همزمان با روز جهانی گرافیک در ایران نیز جشن گرفته میشود. انجمن طراحان گرافیک نیز با برگزاری هفته گرافیک تلاش میکند تا به گفتمان جهانی گرافیک پایبند باشیم و بتوانیم عرصههای مختلف گرافیک را به نمایش بگذاریم.
او افزود: امسال با توجه به رویکرد جهانی سازمان جهانی دیزاین (ایکودی) با موضوع زنان طراح، انجمن صنفی طراحان گرافیک نیز قصد دارد در هفته گرافیک برای نخستین بار به زنان طراح گرافیک و آثارشان نگاه ویژهای داشته باشد.
به گفته او، در جریان برگزاری هفته گرافیک برنامههای متنوعی در شش شهر ایران برگزار میشود و هفته گرافیک ۹۸ جمعه ششم اردیبهشت ساعت ۱۷ با افتتاح سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران آغاز به کار میکند.
زهرا پاشایی دبیر هفته گرافیک ۹۸ درباره برنامههای این هفته گفت: امسال برای نخستین بار است که در برگزاری هفته گرافیک کار گروهی صورت میگیرد و برای هر بخش دبیری مشخصی تعیین شده است.
او افزود: در طول برگزاری هفته گرافیک برنامههای متنوعی را برگزار میکنیم و در بخش بینالملل، نمایشگاهی با عنوان «ایران و ترکیه با زنان طراح» برپا میشود که این نمایشگاه دربرگیرنده آثار ۸۰ زن ایرانی و ترکیهای از دهه ۵۰ تا ۶۰ سال است.
پاشایی درباره چرایی انتخاب کشور ترکیه در بخش بینالملل گفت: مهمترین دلیل انتخاب هنرمندان ترکیهای برای برپایی این نمایشگاه فاصله کوتاه زمانی ورود تکنولوژی به ترکیه و ایران بوده است. زنان ایرانی و ترکیهای به دلیل غرابت فرهنگی ایران و ترکیه اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند. همچنین زنان دهه ۵۰ و ۶۰ اولین نسلی از زنان هستند که با تکنولوژی جدید سروکار داشتند و ما میخواستیم تأثیر تکنولوژی را بر کار آنها مورد نظر قرار دهیم.
او همچنین از تجلیل سه زن تأثیرگذار گرافیست ایران در هفته گرافیک خبر داد و گفت: در این هفته نکوداشت «مهنوش مشیری» با رویکرد تصویرسازی، «طاهره محبی تابان» با رویکرد آموزش خلاق و «مینو واثقی» با رویکرد دیزاین ۹ اردیبهشت ماه در باغ موزه قصر برگزار خواهد شد. همچنین به پاس فعالیتهای ارزشمند و تأثیرگذار این هنرمندان پیشکسوت، نمایشگاهی از آثار آنها ششم اریبهشت ماه در گالری زمستان خانه هنرمندان ایران برپا میشود.
پاشایی ادامه داد: نمایشگاه «از گذشته با زنان طراح» دربرگیرنده پوستر، جلد کتاب، لوگو، کاتالوگ و بستهبندی زنان طراح متولد دهه ۲۰ تا سال ۱۳۴۹ است که ششم اردیبهشت افتتاح میشود. همچنین نمایشگاه «کله اسب» با رویکرد پژوهشی هفته گرافیک روز ۱۰ اردیبهشت ماه در گالری ملک الشعرای بهار باغ موزه قصر افتتاح میشود.
به گفته او، این نمایشگاه نقطه عطف هفته گرافیک است و به طرح جلدهای انتشارات فرانکلین و سازمان کتابهای جیبی اختصاص دارد. انتشارات فرانکلین در طول بیش از دو دهه فعالیت و انتشار بالغ بر ۱۵۰۰ عنوان کتاب سهم مهمی در ترویج و همگانیتر شدن عادت کتابخوانی در کشور داشته است و از هر نظر سطح کیفی انتشار کتاب را ایران بالا برده است.
او افزود: نمایشگاههای اعلان وضعیت، خاطرات کاغذی و پیمان ماندگار نیز به ترتیب در نگارخانه مترو شهید بهشتی، ایوان انتظار میدان ولیعصر، موزه گرافیک ایران و باغ موزه قصر افتتاح میشوند و با برپایی این نمایشگاه قصد داریم بگویم که آثار گرافیکی تنها مخاطب خاص ندارند و اقشار مختلف جامعه مخاطب آثار گرافیکی هستند.
پاشایی ادامه داد: پایان هفته گرافیک ۹۸ با مراسم افتتاحیه نمایشگاه خاطرات کاغذی همراه خواهد بود که این نمایشگاه بینالمللی در حوزه پوسترهای تئاتر برگزار میشود و میزبان این نمایشگاه موزه گرافیک ایران است. همچنین نمایشگاه پیمان ماندگار؛ تقدیری از حامیان و اسپانسرها خواهد بود چراکه گرافیک بدون حضور و فعالیت اسپانسرها نمیتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
دبیر هفته گرافیک همچنین از برگزاری سه نشست تخصصی در جریان برگزاری هفته گرافیک خبر داد.
«مهردخت دارابی» دبیر انجمن طراحان گرافیک ایران درباره حضور مهمانان خارجی در هفته گرافیک بیان کرد: ما خیلی دوست داشتیم که در جریان برگزاری هفته گرافیک میزبان گرافیستهای خارجی باشیم؛ اما مشکلات مالی و شرایط خاص ایران به دلیل تحریمها موجب شد گرافیستهای خارجی زیاد راغب نباشند که به ایران سفر کنند.
محسن سلیمانی نایب رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک با اشاره به بودجه و هزینهکرد برای هفته گرافیک ۹۸ گفت: پیشبینی ما هزینهکردی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود و در این میان اداره کل مرکز هنرهای تجسمی قول حمایتهای مالی را به ما داده اما تاکنون هیچ مبلغی را دریافت نکردهایم.
او درباره برگزاری سالانه تجسمی انجمن طراحان گرافیک گفت: رویداد اصلی ما برگزاری سرو نقرهای است که جایگزین دو سالانهها خواهد بود و سالانه بخشی از آن در دل انجمنها برگزار میشود. در این میان هفته گرافیک ۹۸ یکی از رویدادهایی است که انجمن گرافیک هر ساله آن را برگزار میکند.
میترا شاهسوند مدیر هنری هفته گرافیک ۹۸ گفت: زنان طراح استعداد و تواناییهای زیادی دارند اما آنگونه که باید دیده نمیشوند. معتقد هستم زنان طراح به درستی دیده نشدهاند از این رو پوسترهایی برای بخشهای مختلف هفته گرافیک طراحی کردهام که برای درک آن باید دقت زیادی به خرج داد اما متأسفانه به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم که برای چاپ این پوسترها در ابعاد بزرگتر هزینه کنیم.
در پایان این مراسم از پوستر هفته گرافیک رونمایی به عمل آمد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰