تضعیف حس بویایی و چشایی؛ از شکایتهای اصلی بیماران مشکوک به کرونا
یک متخصص گوش حلق و بینی گفت: توصیه میکنیم افرادی که طی هفتههای گذشته دچار مشکلات بویایی یا چشایی شدند این تصور را داشته باشند که شاید به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و بهتر است دستورات مربوط به بهداشت فردی را رعایت کنند تا این بیماری را به دیگران منتقل نکنند و در واقع باید
یک متخصص گوش حلق و بینی گفت: توصیه میکنیم افرادی که طی هفتههای گذشته دچار مشکلات بویایی یا چشایی شدند این تصور را داشته باشند که شاید به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و بهتر است دستورات مربوط به بهداشت فردی را رعایت کنند تا این بیماری را به دیگران منتقل نکنند و در واقع باید خود را ایزوله کنند.
به گزارش ایسنا، جهانگیر قربانی با بیان اینکه طی هفتههای گذشته بیماری کووید – ۱۹ یا عفونت ویروسی کرونا در کشور ما و اقصی نقاط دنیا گسترش پیدا کرده است، گفت: همزمان با گسترش این بیماری ویروسی گزارشهای زیادی از بروز مشکلات بویایی و چشایی در جاهای مختلف دنیا ارائه شده است.
وی ادامه داد: برخی از افراد بویاییشان را به صورت کامل از دست دادند یا بویایی آنان ضعیف شده است یا توانایی آنان در تشخیص مزهها مختل شده یا از بین رفته است.
این متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه هنوز به صورت قطعی ثابت نشده است که بین بیماری کووید – ۱۹ و از دست دادن حس بویایی و چشایی ارتباطی وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: به نظر میرسد کاهش یا از بین رفتن حس بویایی شکایت بسیار مهمی باشد؛ چون افرادی که این مشکل را دارند ممکن است درگیر بیماری شده و علائم دیگری را نداشته باشند و وقتی این افراد در جامعه، خانواده و مراکز مختلفی حضور پیدا کنند میتوانند این ویروس را به راحتی به دیگران منتقل کنند.
وی ادامه داد: توصیه میکنیم افرادی که طی هفتههای گذشته دچار مشکلات بویایی یا چشایی شدند این تصور را داشته باشند که شاید به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و بهتر است دستورات مربوط به بهداشت فردی را رعایت کنند تا این بیماری را به دیگران منتقل نکنند و در واقع باید خود را ایزوله کنند.
بنابر اعلام کانال خبری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قربانی درباره افرادی که حس بویایی و چشایی خود را از دادهاند گفت: اگر این افراد بهغیر از مشکل بویایی علامت دیگری نداشته باشند خیلی جای نگرانی نیست، اما اگر غیر از آن تب و تنگی نفس دارند بهتر است به مراکز درمانی مراجعه کنند تا بررسیهای لازم انجام و در صورت نیاز درمان دارویی برای آنان در نظر گرفته شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی در ادامه اظهار کرد: در مورد مسائل بویایی نیز اغلب مواردی که این مشکل را پیدا کردند به مرور زمان در عرض چند هفته شدت آن کمتر یا بهتر شده است بههمین خاطر توصیه میکنیم اگر تا چهار هفته مشکل بویایی بهتر شد که هیچ، اما اگر بیشتر از آن ادامه پیدا کرد به مراکز درمانی مراجعه کنند تا بررسی شود.
قربانی در پایان گفت با اشاره به اینکه افراد طی ۴ هفتهای که با مشکل بویایی مواجه شدند میتوانند اقدامات معمول مانند شستشوی بینی و سینوس با محلول آب نمک را انجام دهند، گفت: استفاده از ویتامینها و مکملها میتواند مفید باشد اما به طور قوی توصیه میشود از کورتون و داروهای کورتیکواستروئید چه برای داخل بینی بهصورت اسپری و چه به صورت خوراکی استفاده نکنند.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰