حال و هوای لطیفی و فرهاد قائمیان از روایت کتاب صوتی سردار سلیمانی
همزمان با دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، مجموعه ایرانصدا مراسم بزرگداشت این سردار شهید را به همراه رونمایی از دو کتاب گویای «همراه» و «همسایه» با همکاری هنرمندانی چون محمدحسین لطیفی، فرهاد قائمیان، محمد سلوکی، سیروس دهقان شیری و سارا عشقینیا برگزار کرد. به گزارش ایسنا، در این مراسم که دوشنبه ـ ۱۳ دی
همزمان با دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، مجموعه ایرانصدا مراسم بزرگداشت این سردار شهید را به همراه رونمایی از دو کتاب گویای «همراه» و «همسایه» با همکاری هنرمندانی چون محمدحسین لطیفی، فرهاد قائمیان، محمد سلوکی، سیروس دهقان شیری و سارا عشقینیا برگزار کرد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم که دوشنبه ـ ۱۳ دی ماه ـ در سالن معاونت صدا ساختمان شهدای رادیو برگزار شد، علاوه بر هنرمندان بالا، سردار علی فضلی جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علی بخشیزاده معاون صدا و جمعی از خانواده شهدا، مدیران و هنرمندان رادیو و اصحاب رسانه نیز حضور داشتند.
محمد سلوکی و سیروس دهقان شیری راوی و گوینده کتاب «همراه» و محمدحسین لطیفی، فرهاد قائمیان و سارا عشقینیا، راویان کتاب گویای «همسایه» هستند.
مهدی شاملو ـ مدیر ایرانصدا ـ در مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی در رادیو گفت: هرگاه حادثه بزرگی در تاریخ اتفاق میافتد، حوزه فرهنگ رسالتهایی از جمله شکل دادن آن اتفاق در بستر هنر و تبدیل آن به یک اثر هنری به گونهای که هنرمندان در آن مشارکت کنند و در ماندگاری آن نقش داشته باشند را عهدهدار است. ما برای سردار سلیمانی و یارانشان مدت زیادی دنبال مبدأ میگشتیم که اثری تولید کنیم. در «ایران صدا» دو اثر تولید کردیم که یکی «کتاب همراه» است که زحمت آقای دهقان شیری است و توسط هنرمندان رادیو اجرا شد. کتاب دوم «همسایه» است که استاد لطیفی و آقای فرهاد قائمیان آن را اجرا کردند.
سیروس دهقانشیری ـ نویسنده و راوی کتاب همراه و همرزم و محافظ شهید سلیمانی ـ هم در این مراسم چنین گفت: افتخار پیدا کردم ۱۰ سال سردار سلیمانی را درک کنم و از نزدیک ببینم. شاهد بودم که دغدغهمندان کشورمان کارهای فرهنگی برای سردار تولید کردهاند اما برخی از این کتابها روایتهایی داشت که اذیتکننده بود. به همین جهت تصمیم گرفتم سالشمار اتفاقاتی که رخ داد را بنویسم و زوایای شخصیتی سردار را هم مکتوب کردم. دوستان در این مسیر کمک کردند و کار ویرایش را انجام دادند. جلسهای با آقای بخشیزاده برگزار شد و نسخه صوتی کتاب تهیه شد.
در این نشست همچنین مادر شهید شهروز مظفرینیا، همراه و محافظ شهید سلیمانی گفت: پسرم عاشق شهادت و سردار سلیمانی بود. اگر شهروز با سردار سلیمانی شهید نمیشد واقعا به او شک میکردیم چون عاشقش بود؛ عاشق اینکه شانه به شانهاش برود و همراهش باشد. خدا را شکر که به چیزی که میخواست رسید.
محمدحسین لطیفی ـ کارگردان و راوی کتاب صوتی همسایه با موضوع سردار سلیمانی ـ نیز بیان کرد: از عدم حضور دو ساله حاج قاسم بین خودمان خیلی محزونم ولی وقتی اینجا مینشینم، میبینم روحش کاملا محسوس و اثر گذاشته است. روزی که خبر این حادثه را شنیدم برایم غیر قابل باور بود. گفتم شایعه است. اما خب هر چه خواستِ خدا باشد همان می شود. ایشان را حداقل چند بار از نزدیک دیدم. برای یکی از فیلمها درباره عزیزان جانباز با ناامیدی دعوتشان کردیم، ولی در کمال ناباوری آمدند و فیلم را دیدند که این امر نشان میداد سردار سلیمانی تا چه حد برای فرهنگ این مملکت ارزش قائل بودند. خیلی کمتر از این بودم که برای کتاب صوتی «همسایه» جای ایشان کلمات را بگویم و آقای قائمیان به من قوت قلب میدادند. خوشحالم که صدای ما توانست بخشی از واقعیتهای وجود حاج قاسم را بیان کند.
فرهاد قائمیان ـ بازیگر ـ هم در ادامه صحبتهای لطیفی درباره کتب صوتی همراه خاطرنشان کرد: افتخاری بود که در خدمت دوستان بودم. دو سال است دلنوشتههای من از تلویزیون پخش میشود و حرفهایم را آنجا زده ام. در زمانی که در اختیار دارم، صدایی که دیشب پخش شد را برایتان پخش میکنم.
در همین راستا دلنوشته قائمیان درباره شهید سلیمانی برای حاضران پخش شد.
عبدالله علایی ـ تهیهکننده کتاب صوتی همراه ـ هم در سخنانی اظهار کرد: شاید تا چند سال قبل از قضیه داعش، چیزی درباره سردار نمیدانستیم ولی کتاب همراه را که بخوانید میبینید سردار از اول بودهاند. ایشان بچههای شهدا را تفریح میبردند. به بچهها میگفتند دعایی میکنم آمین بگویید و بعد دعا میکردند که خودشان شهید شوند.
در بخش دیگر این نشست سردار فضلی با اشاره جایگاه شخصیت سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: ایشان برای دوستان منشأ خیر و امید و برای دشمنان منشأ ناامیدی بود. در زمان جنگ شاخصترین شخصیت استان را به عنوان فرمانده انتخاب میکردند و آن روز وقتی میخواستند انتخاب کنند برجستهترین و شایستهترین فرد کرمان حاج قاسم سلیمانی بود که بعدها تشکیل گردان و لشکر دادند و هر جا نیاز امت اسلامی است آنجا حضور داشتند. ایشان در همه حوادث برونمرزی حضور چشمگیر و صد درصدی داشتند. وقتی در کشور بودند هم در هیچ فتنهای نبود که مقابلش نقشآفرینی و مبارزه نکرده باشند. در فتنه سال ۸۸ مبتکر این شدند که باید به برخی شخصیتها تذکر داده شود. شب ۲۳ تیر ماه ایشان با نیروهایشان در معرض باران شدیدی قرار گرفتند. وقتی ایشان را دیدم سرتا پا خیس بودند اما شاکر بودند که گامی در جهت مبارزه با فتنهگران بردارند. خدا را شاکریم که اینچنین شخصیتهایی به عنوان الگو در همه ابعاد داریم.
جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادآور شد: ما همسایه دیوار به دیوار بودیم. روزی به من گفتند آمادگی ماموریت در آفریقا را داری، گفتم من سرباز سپاهم. گفتند باید برای رفتن به ماموریت آماده شوید. فرمودند میروی و جغرافیا را ارزیابی میکنی عین دفاع مقدس است باید شرایط جغرافیا و دشمن را ارزیابی کنی. ایشان از شهادت باکی نداشتند قبل از شهادت شهید شده بودند در چهره صیاد شیرازی هم همین نگاه را میدیدم. ای کاش توفیق پیدا کنیم که به همه شهدا بپردازیم.
مهدی طهماسبی، گوینده و راوی دیگر کتابهای صوتی با موضوع سردار سلیمانی گفت: روزی که به من زنگ زدند علیرغم اینکه درگیر کار دیگری بودم، تا نام حاج قاسم را شنیدم گفتم میآیم. بامداد ساعت حدودا شش بود که به من زنگ زدند هر جا هستی به سرعت خودت را به پخش برسان. به سرعت رفتم پشت میکروفن و آن روز توانستیم برنامه را به سرانجام برسانیم. لحظاتی که داشتم متن را میخواندم، به آنچه میخواندم فکر کردم. تا قبل از خوانش کتاب فکر میکردم خیلی درباره حاج قاسم میدانم اما بعدش فهمیدم چیزی نمیدانم. روزیِ من این بود که این کتاب را بخوانم و شهید من را انتخاب کرده است. ممنونم که از بعد ۲۸ سال گویندگی و اجرا این فرصت را برای خوانش این کتاب داشتم.
علی بخشیزاده ـ معاون صدا ـ دیگر سخنران این مراسم بود که در جملاتی گفت: درباره حاج قاسم استنادم به آیهای از سوره مریم در قرآن کریم است. انّ الّذین امنوا و عملوا الصّالحات … . کسانی که ایمان میآوردند را خدا محبوب میگرداند. این فرمول خدا است. انسانهایی که بر فطرتشان خاک ننشسته بود، همه در فراق سردار دلها نالیدند.
معاون صدا با روایت خاطرهای از دوران اسارتش در اردوگاه عراقیها، یادآور شد: من وقتی مجروح شدم، بعد از بهبودی، یک شب عاشورا بعثیها بچهها را خیلی زدند، افسر عراقی وقتی داشت میرفت، بیرون دوست ما گفت ما در این اتاقها که نمیتوانیم خارج شویم و کاری نمیتوانیم بکنیم. افسر گفت شما حسین (ع)، حسین (ع) میکنید، گریه میکنید و باید دنبالتان بگردیم. این گریهها گریه ذلت نیست گریه حماسه است. صحبت حاج قاسم که میشود چشمها پر از اشک میشود و انگار این داغ قرار نیست سبک شود.
بخشیزاده در ادامه با مقایسه مالک اشتر و سردار سلیمانی به ویژگیهای مشترک این دو شخصیت مانند سرسختی، در قید مادیات دنیا نبودن، کمحرفی، مستمع بودن و عمل به گفتهها پرداخت و گفت: حاج قاسم دنیارا جور دیگری میدید و معنا میکرد. ما باید هرکداممان به نوبه خود، اسلحه افتاده حاج قاسم را برداریم و راهش را ادامه دهیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰