کد خبر : 79083
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 آبان 1400 - 23:20

خطر موج پنجم کرونا را جدی بگیرید

خطر موج پنجم کرونا را جدی بگیرید

برخی مولفه‌ها نشان می‌دهد پیک پنجم کرونا، پیک سهمگین‌تری نسبت به پیک‌های پیشین خواهد بود. به گزارش ایسنا، «علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: «در پیک پنجم که نشانه‌های بروز آن آشکار شده، ما با واریانتی به نام دلتا یا واریانت هندی روبه‌رو هستیم. اگر

خطر موج پنجم کرونا را جدی بگیرید

برخی مولفه‌ها نشان می‌دهد پیک پنجم کرونا، پیک سهمگین‌تری نسبت به پیک‌های پیشین خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: «در پیک پنجم که نشانه‌های بروز آن آشکار شده، ما با واریانتی به نام دلتا یا واریانت هندی روبه‌رو هستیم. اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین این گونه نسبت به گونه بریتانیایی آن که در پیک چهارم با آن روبه‌رو بودیم داشته باشیم باید به قدرت بالاتر انتقال‌پذیری آن اشاره کنیم. قدرت سرایت این گونه نسبت به گونه بریتانیایی تا ۶۰درصد بیشتر است. همین مولفه یکی از نکات منفی پیک پنجم است.

این گونه در مولفه دیگری به نام سطح ایمنی هم متفاوت از گونه بریتانیایی است. به این مفهوم که کرونای هندی ایمن‌گریزتر از گونه قبلی است. گسترده بودن بیماری ریوی در ویروس هندی هم از دیگر تفاوت‌های آن با موارد مشابه قبلی است و مولفه‌های دیگری هم وجود دارد که هنوز به صورت قطعی تایید نشده، از جمله این‌ که افراد با سن بسیار کم هم حالا در معرض ابتلا و درگیری با ویروس جدید خواهند بود. همه این مولفه‌ها نشان می‌دهد پیک پنجم، پیک سهمگین‌تری نسبت به پیک‌های پیشین خواهد بود. اما نکته مهمی که در این میان وجود دارد به نوع مدیریت ما در مواجهه با شرایط کنونی برمی‌گردد. ما پیش از این هم در مدیریت پیک چهارم موفق عمل نکردیم؛ چرا که هنوز بسیاری از تصمیمات پزشکی در راستای مقابله با کرونا را افرادی خارج از دایره متخصصان امور بهداشتی می‌گیرند و نتیجه این رویه را هم می‌توان در افزایش بسیار موارد ابتلا و بالارفتن تعداد قربانیان این ویروس ببینیم. تلخ‌تر این‌ که انگار این تعداد مرگ روزانه نه‌تنها برای مسئولان بلکه برای مردم هم عادی شده است.

با کنار هم گذاشتن روند تصمیم‌گیری‌ها در مواجهه با پیک‌های گذشته می‌توان به یک نظام و رویه مدیریتی اشتباه پی برد؛ رویه‌ای که همچنان بدون توجه به تجارب قبلی در حال تکرار است و در هر پیک تازه‌ای هم به نوعی این رویه اشتباه‌تر می‌شود. ما هنوز به اصول اولیه کنترل یک بیماری عفونی مثل قرنطینه منطقه درگیر یا الزامی‌کردن پروتکل‌های بهداشتی و غیره باور نداریم. این در حالی است که تعداد شهرهای قرمز در ایران طی تنها یک روز به گواه اپلیکیشن ماسک از ۳۲ شهر به بیش از ۶۰ شهر رسیده است و ما هنوز تصمیمی برای کنترل این وضعیت نگرفته‌ایم. ما عادت کرده‌ایم به جای سرمایه‌گذاری روی مدیریت پیشگیری، خیلی از اصول اولیه در کنترل این بیماری را رها کنیم تا به مرحله بحران برسیم و آن وقت به فکر مدیریت بحران باشیم. ما انگار عادت داریم به مدیریت بحران و این در حالی است که در این نوع مدیریت هم عملکرد خوبی نداشتیم. تنها نقطه مثبت و درخشان ما در این زمینه به تلاش و فداکاری کادر درمانی ما مربوط می‌شود؛ تلاشی که حالا از فرط تکرار از نگاه مسئولان به نوعی وظیفه تعبیر می‌شود؛ در حالی که این تلاش کادر درمان در شرایط کنونی یک نوع ایثار است.»

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار