رشد فروش شیرینی و شکلات
یکی از شیرینیفروشهای معروف در امیرآباد میگوید: «امسال حجم مشتریان نسبت به اسفند سال گذشته ۴۰درصد افزایش داشته است اما نسبت به اسفند سال ۹۷ با حدود ۳۰ درصد کاهش فروش مواجه هستیم.» به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «شیرینی یکی از خوراکیهای مناسبتی ما ایرانیان است که از جمله برای عید نوروز نیز استفاده میشود.
یکی از شیرینیفروشهای معروف در امیرآباد میگوید: «امسال حجم مشتریان نسبت به اسفند سال گذشته ۴۰درصد افزایش داشته است اما نسبت به اسفند سال ۹۷ با حدود ۳۰ درصد کاهش فروش مواجه هستیم.»
به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «شیرینی یکی از خوراکیهای مناسبتی ما ایرانیان است که از جمله برای عید نوروز نیز استفاده میشود. با این که با نزدیک شدن به شب عید باید میزان فروش این محصول رونق پیدا کند اما شیرینیفروشان به نبود مشتری به میزان دو سال گذشته معترض هستند. این گزارش میدانی «دنیایاقتصاد» به وضعیت شیرینیفروشیها اختصاص دارد. در منطقه ۱۱ تهران یکی از قدیمیترین مغازههای این صنف فعال است که روی جعبه شیرینیهای خود تصویر قدیمی از خیابان ولیعصر و ساختمان قدیمی شیرینیفروشی خود را چاپ کرده است.
مرد جوانی پشت صندوق نشسته که میپرسم: وضعیت فروش چگونه است؟ فروشنده میگوید: «میزان فروش بسیار پایین است؛ به طوری که پخت شیرینی را در آشپزخانه خود نسبت به دو سال قبل حدود ۵۰ درصد کاهش دادهایم.»
تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» نشان میدهد که حدودا ۳۰ درصد از مشتریانی که خرید شیرینی شب عید داشتند خرید شیرینیهای بستهبندی شده شرکتی را به شیرینیهای کیلویی باز ترجیح میدهند. از فروشنده پرسیدم شیرینیهای شرکتی هم افزایش قیمت داشته؟ پاسخ داد: «بله با توجه به این که قیمت شکر، آرد و … امسال افزایش داشته، شیرینیهای شرکتی هم گران شدند. مثلا قیمت این شیرینیهای ۴۰۰ گرمی آرد نخودچی سال گذشته بستهای ۲۵ هزار تومان بود اما امسال ۴۲هزار تومان فروخته میشود.»
دردسرهای نوسان قیمت شکر
از سال گذشته تاکنون شکر، زعفران، آرد و سایر ملزومات تهیه شیرینی حدودا دو برابر افزایش قیمت داشته است که این افزایش قیمت تاثیر مستقیم بر قیمت تمامشده شیرینیها دارد. از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور موجب شده تا میزان فروش شیرینی در طول یک سال گذشته کاهش یابد. بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد میزان فروش در اسفند ماه امسال نسبت به اسفند سال ۹۸ حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است زیرا در اسفند سال گذشته به علت آغاز شیوع ویروس کووید-۱۹ اغلب خانوارها از خرید شیرینی خودداری کردند؛ به طوری که برخی به پخت شیرینی در منزل نیز پرداختند.
یکی از شیرینیفروشهای معروف در امیرآباد میگوید: «امسال حجم مشتریان نسبت به اسفند سال گذشته ۴۰درصد افزایش داشته است اما نسبت به اسفند سال ۹۷ با حدود ۳۰ درصد کاهش فروش مواجه هستیم.»
شیرینیهای دانمارکی این مغازه سال گذشته کیلویی ۳۴ هزار تومان فروخته میشد؛ در حالی که امسال همان شیرینی با همان کیفیت کیلویی ۴۹ هزار تومان فروخته میشود. رصد بازار شیرینیفروشان نشان میدهد این افزایش قیمت برای شیرینی خامهای(تر) نیز بوده است و قیمت آن را از کیلویی ۳۸ هزار تومان به ۵۸ هزار تومان رسانده است.
فروشنده یکی از مغازههای فعال در تهران میگوید: «مشتریانی که در یک سال گذشته به ما مراجعه کردهاند اغلب شیرینی خامهای و کیک خریدهاند و گویا افزایش قیمت موجب شده اگر هر خانوار که بهطور میانگین دو ماه یکبار برای خرید شیرینی به ما مراجعه میکرد؛ در حالحاضر هر ۴ یا ۵ ماه یکبار به خرید شیرینی اقدام کند.»
افزایش قیمت شیرینی تنها به مواد اولیه آن خلاصه نمیشود بلکه ملزوماتی که به بستهبندی و تزئین شیرینی و کیک مربوط میشود، دستخوش افزایش قیمت شده است؛ به طوری که جعبه، سینیهای طلقی و پلاستیکی، نایلون بستهبندی، روبان و … نیز بیش از ۲ برابر نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشتهاند.
یکی از خوراکیهایی که اغلب افراد در عید سال نو خریداری و برای پذیرایی از آن استفاده میکنند شکلات است. این خوراکی بر اساس اعلام دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات در رده کالای لوکس جای گرفته است. مواد اولیه این کالا وارداتی بوده و با افزایش نرخ دلار قیمت آن نیز افزایش یافت. از سوی دیگر نیز با توجه به تحریمها واردات آن بهشدت کاهش یافت از همین رو به علت افزایش قیمت و کاهش حجم واردات قیمت تمامشده این محصول افزایش چشمگیری به خود گرفت؛ به طوری که اغلب خانوارها این محصول را از سبد خرید خانوار خود حذف کردند. با کاهش خریدی که در این بازار رخ داد تولیدکنندگان نیز در میانه سال، حجم تولید خود را تا ۳۰ درصد کاهش دادند. در گزارش میدانی صورتگرفته از یکی از فروشندگان شکلات در خصوص افزایش قیمت پرسیدم که گفت: «افزایش قیمت شکلات نزدیک به ۱۰۰ درصد بوده است. مثلا این شکلاتها کیلویی ۲۰ هزار تومان در سال گذشته فروخته میشد، در حالی که امسال با قیمت ۳۸ هزار تومان به مشتریان عرضه میشود یا این که آن شکلاتهای زرورقی سال گذشته کیلویی ۴۰ هزار تومان بود اما امسال هرکیلو ۷۵ هزار تومان فروخته میشود. این شکلات تختهای ۱۰۰ گرمی سال گذشته ۸ هزار تومان بود اما در حال حاضر ۱۸ هزار تومان فروخته میشود.»
در این میان آبنباتها همچون گذشته طرفداران زیادی ندارند زیرا اغلب فروشندگان از نبود مشتری برای آنها سخن گفتند. یکی از فروشندگان که مرد مسنی بود گفت: «این آبنباتها قبلا مشتری زیاد داشت اما با ورود شکلاتهای جدید دیگر کسی سراغی از آنها نمیگیرد. افزایش و کاهش قیمت آن نیز موجب کاهش یا افزایش مشتری نمیشود؛ چون طرفدار زیادی ندارند.»
با این که قیمت شیرینی نسبت به سال گذشته دستخوش افزایش قابل توجهی شده است اما میزان مشتریان نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته و از رکودی که سال گذشته در شیرینیفروشیها ایجاد شده بود امسال خبری نیست. بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد که با توجه به افزایش قیمت شکر، هل، زعفران و سایر مواد اولیه شیرینیپزی، با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در جامعه گویا پخت شیرینی در منزل برای خانوارها مقرونبهصرفه نیست بنابراین خرید شیرینی آماده صرفه اقتصادی بیشتری دارد و احتمالا خرید شیرینی برای ایام عید در چند روز پایانی سال افزایش خواهد یافت.»
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰