ضرورت التزام بیشتر بر مقاومسازی بناها در ایلام
ایسنا/ایلام حسن بهرامنیا، استاندار ایلام در پیامی به شرح زیر تاکید کرد: شهرداران و دهیاران و دیگر دستگاههای متولی استان بیشتر از گذشته به رعایت اصول و ضوابط مرتبط با صدور پروانه ساخت و مقاوم سازی بناهای ساختمانی التزام داشته باشند. پنجم دی ماه سالروز زلزله غم انگیز بم در سال ۱۳۸۲ که به نام ”
ایسنا/ایلام حسن بهرامنیا، استاندار ایلام در پیامی به شرح زیر تاکید کرد: شهرداران و دهیاران و دیگر دستگاههای متولی استان بیشتر از گذشته به رعایت اصول و ضوابط مرتبط با صدور پروانه ساخت و مقاوم سازی بناهای ساختمانی التزام داشته باشند.
پنجم دی ماه سالروز زلزله غم انگیز بم در سال ۱۳۸۲ که به نام ” روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی” نامگذاری شده، فرصتی برای آگاهی بخشی و گسترش فرهنگ ایمنی در جامعه است که بایست با رویکرد ارتقای توانمندیها به منظور پیشگیری، کاهش خطرات احتمالی و به حداقل رساندن آسیبها همراه باشد.
اگرچه دانش بشر با همه پیشرفتها هنوز نتوانسته است بطور کامل از وقوع بلایای طبیعی جلوگیری کند اما به یقین شناسایی مخاطرات و اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در کاهش خطر در قبل، حین و بعد از این سوانح ضمن اینکه می تواند از اثرات مخرب آنها بکاهد و منجر به مدیریت قوی و کارآمد در برخورد با این پدیدها گردد.
در این میان زلزله یکی از حوادث و بلایای طبیعی بوده که همهساله خسارات زیادی را در جهان به دنبال دارد و کشور ما نیز یکی از کشورهاییست که به دلیل قرار گرفتن بر روی یک کمربند زلزلهخیز، از این بلای طبیعی در امان نبوده است.
در این میان ایلام به لحاظ ویژگیهای خاص توپوگرافی و حادثه خیز بودن جزو معدود استانهایی است که در گذر تاریخ شاهد زلزلههای مخرب و ویرانگری در گذشته بوده و در سالهای اخیر نیز زمین لرزههای زیادی با بزرگی بین ۲.۵ تا ۵.۵ ریشتر در نقاط مختلف استان به ثبت رسیده است.
از آنجا که هنگام وقوع زلزله، پاسخ لرزهای سطح زمین و حجم خرابیها نه تنها تابع مشخصات چشمه و فاصله از گسل مسبب بوده، که تابع مشخصات مکانیکی و هندسی لایههای تحت الارضی نیز هست، استفاده از نتایج مطالعات ریز پهنهبندی ژئوتکنیک لرزهای در برنامهریزی ساخت و سازهای شهری و روستایی در استان یک ضرورت مهم بشمار میرود.
بنابراین، کاربرد نتایج مطالعات ریز پهنه بندی ژئوتکنیک لرزهای در برنامهریزی شهری و روستایی در کنار قانونمند کردن صدور مجوزهای ساخت و ساز بر اساس استانداردهای فنی و مهندسی بر روی سازههای مستحکم و بدور از گسلها میتواند گامی مهم و موثر در مدیریت و کاهش خطر پذیری بناها و خسارات ناشی از زمین لرزه باشد.
در این زمینه می طلبد شهرداران و دهیاران محترم و دیگر دستگاههای متولی استان بیشتر از گذشته به رعایت اصول و ضوابط مرتبط با صدور پروانه ساخت و مقاومسازی بناهای ساختمانی التزام داشته باشند.
اینجانب ضمن گرامیداشت روز ملی “ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی ” از تلاش ها و مجاهدات تمامی دستگاههای مسئول؛ نهادها، ارگان ها، نیروهای جهادی، امدادی و خدماترسان، اعضای محترم ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و به ویژه از مردم شریف و عزیز استان ایلام که همواره با همکاری و صبوری در حوادث و برنامههای مختلف یار و همراه مسئولان بودهاند صمیمانه قدردانی نموده و از درگاه خداوند قادر متعال برای همگان سلامتی، سعادت و توفیق روز افزون مسالت مینمایم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰