طرح بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم در انتظار رای دیوان عدالت اداری
رئیس شورای شهر مشهدگفت: در مورد توقف نهایی یا ادامه طرح بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم منتظر رای هئیت دیوان عدالت اداری هستیم. به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدرضا حیدری در حاشیه پنجاه و هفتمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، در جمع خبرنگاران درخصوص طرح بازسازی
رئیس شورای شهر مشهدگفت: در مورد توقف نهایی یا ادامه طرح بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم منتظر رای هئیت دیوان عدالت اداری هستیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدرضا حیدری در حاشیه پنجاه و هفتمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، در جمع خبرنگاران درخصوص طرح بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم اظهارکرد: حدود۲۰ سال است طرح بازسازی بافت فرسوده اطراف حرم مصوب شده و تمام دستگاههای اجرایی آن را تایید کردهاند. این طرح سالی ۲.۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته که حدود ۵۰ درصدمیشود. اگر این روند ادامه پیداکند جای تامل وجود دارد.
وی افزود: آنان که دغدغه ای در این زمینه دارند و به هویت شهر مشهد با توجه به اینکه شهر زیارتی و کانون شهر معنوی است اهمیت میدهند میگویند طراحی و معماری صورت گرفته هویت گذشته را از بین برده است و هچنین زائر را به فضای پیوسته و متوالی برای رسیدن به نقطه کانونی هدایت نمیکند.
رئیس شورای شهر مشهد بیان کرد: طرح و ملاحظات در مدل شهری باید در زمان طراحی و اجرا لحاظ و مورد توجه قرار میگرفت. متاسفانه طرح مصوب به خوبی اجرا نشده است.اکنون گزینههای متفاوتی وجود دارد که در وضع موجود این روند را ادامه دهند یا متوقف کنند. معتقد هستیم باید یک راه بینابینی را اجرا کرد، اجرای این طرح قابل توقف نیست. به دلیل اینکه این طرح به صورت یکپارچه اجرا نشده وکل قطاع زخمی شده است.
وی تصریح کرد: در این طرح تقسیم حریم صورت گرفته، املاک مورد نیاز خریداری شده و حقوقی برای مردم تعیین شده است. دخالت حداکثری و دخالت حداقلی جوابگو نخواهد بود.
رئیس شورای شهر مشهد تاکید کرد: دخالت حداکثری یعنی این روند ادامه داشته باشد و دخالت حداقلی یعنی طرح را متوقف کنند که این توقف چالش برانگیز است و حدود ۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد میکند.
وی بیان خاطر نشان کرد: راه بینابینی باید اینگونه باشد که آثار هویتی و تاریخی تا جایی که امکانش وجود دارد حفظ شود و هم طرح پیش برود. در این راستا اتفاق نظر واحدی بین آستان قدس رضوی، شورای شهر، شهرداری و استانداری وجو دارد و فقط شورای معماری و شهرسازی مخالف است.
حیدری ادامه داد: این مخالفت به دیوان عدالت اداری ارجاع شده است و بررسیها در این زمینه انجام و منتظر رای هئیت دیوان عدالت اداری هستیم.
رئیس شورای شهر مشهد عنوان کرد: شورا باید راه گفتوگو با نخبگان و متخصصان را برقرار کند و بتواند راهکارهای تازهای ارائه دهد تا این طرح ادامه داشته باشد.
وی تاکید کرد: موضوع مهم در اطراف حرم ترافیک وحملونقل است، طرحی که محور حملو نقل را شارستان قرار داده، نمیتواند به راحتی موضوع حملو نقل آن را نادید بگیرد.
رئیس شورای شهر مشهد افزود: مدیریت شهری اعلام کرده است که با یک نگاه بینابینی به این سمت حرکت خواهد کرد. ولی اگر در طرح تغییر یا توقف صورت گیرد مشکلات اجرایی پیشبینی میشود که برای آن هنوز فکری نشده است و بار این مسئولیت به دوش مدیریت شهری خواهد افتاد.
حیدری ادامه داد: اگر قصد توقف این طرح را داشته باشند اعضای حاکمیت مجبور به پیشبینی اعتبار میشوند و پنج هزار میلیارد حقوق مکتسبین را باید تامین کنند تا بتوانند طرح را برگردانند. اگر دستگاههای دیگر در این زمینه نقشی را ایفا نکنند این در توان مدیریت شهری نخواهد بود و طرح متوقف میشود . سیما و منظر نامناسب اطراف حرم ادامه خواهد داشت وتداوم آن به مصلحت نخواهد بود.
وی گفت: اقدام دیگری که مدیریت شهری مشهد دنبال پیگیر آن است فروش اوراق مشارکتی به صورت سه سال متوالی به مبلغ سه هزار و ۱۰۰ میلیارد است که با این مبلغ بتواند خیابانهای اصلی و راهها را باز کند. مدیریت شهری قصد دارد بقیه بافت اطراف حرم را به عهده خود مردم بگذارد و این نگاه مداخله تمامی که اکنون وجود دارد و باید تک تک املاک خریداری شود و مردم را از آنجا خارج کنند، از ابتدا اشتباه بوده است.
رئیس شورای شهر مشهدادامه داد: اگر این کارها به درستی انجام شود موضوع حملو نقل،رفتو آمد و پارکینگها حل خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود
اشتراک در
0 نظرات
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰