طوفان سایتوکاینی با کرونایی ها چه می کند؟
ایسنا/مرکزی مدیر پژوهشکده اعصاب کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طوفان سایتوکاینی به معنای فعال شدن سیستم ایمنی بدن علیه بدن است و همین عامل در دوران ابتلا به بیماری کرونا موجب بروز مرگ و میر و التهابات ناشی از ابتلا می شود. حمیدمهاجرانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه تاکنون هیچ دارویی برای
ایسنا/مرکزی مدیر پژوهشکده اعصاب کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طوفان سایتوکاینی به معنای فعال شدن سیستم ایمنی بدن علیه بدن است و همین عامل در دوران ابتلا به بیماری کرونا موجب بروز مرگ و میر و التهابات ناشی از ابتلا می شود.
حمیدمهاجرانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه تاکنون هیچ دارویی برای درمان کرونا به طور قطعی تایید نشده است و با توجه به اولویت درمان کرونا در تمامی جهان، یکی از اقدامات مهم این پژوهشکده تحقیق و ساخت دارو در این حوزه بوده است. یکی از این داروها اثر ضد التهابی دارد به طوری که میزان مرگ و میر و عوارضات خطرناک ناشی از کرونا را بهطرز چشمگیری کاهش میدهد.
وی با اشاره به اینکه ریهها حساسترین بخش بدن هستند، ادامه داد: این دارو از ترکیب دو داروی تاثیرگذار بر کرونا ساخته شده است و از دو مسیر مکانیزمی متفاوت سیستم ایمنی بدن را کنترل کرده و مانع فعالیت غیرکنترل شده سیستم ایمنی بدن میشود.
مهاجرانی خاطرنشان کرد: با بررسی التهاب های ناشی از ویروس کرونا در بدن که التهاب بافت عصبی مغز و ریه است، این دو دارو جهت کاهش التهاب در دو مسیر التهابی ادغام شدند. متاسفانه برخی افراد به محض بهبود دچار مشکلات عصبی میشوند و عوارض این بیماری حتی پس از بیماری نیز ادامه دارد. درگیر شدن ریهها که توسط سیستم ایمنی انجام میشود و اصطلاحا به آن طوفان سایتوکاینی میگویند توسط این دارو متوقف میشود، هرچند این دارو درمان قطعی این بیماری نیست، اماعوارض التهابی کرونا را چه در مغز و چه در ریهها کنترل میکند.
وی اظهار کرد: التهابی که در نتیجه بیماری ایجاد می شود موجب درگیری سیستم عصبی مغز و مفاصل میشود، به طوری که حتی پس از بهبودی کرونا هنوز هم این عوارض وجود دارد و این مسئله نشان دهنده حمله سیستم ایمنی بدن به اعضای بدن است، حتی زمانی که دیگر ویروسی در بدن وجود ندارد.
مهاجرانی توضیح داد: این طرح در قالب طرح همکاری فیما بین صندوق نوآوری وزارت بهداشت و معاونت فناوری ریاست جمهوری در حال بررسی است و منتظر تایید آن و تخصیص برای تولید آن هستیم.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰