کد خبر : 183124
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 دی 1400 - 17:49

فضای مجازی فرصت جدیدی برای فعالیت‌های قرآنی ایجاد کرده است

فضای مجازی فرصت جدیدی برای فعالیت‌های قرآنی ایجاد کرده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه گزارشی از عملکرد ۴۰ ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور گفت: در کنار فرصت‌های پیشین، فرصت و بستر جدیدی برای این فعالیت‌ها به نام فضای مجازی شکل گرفته است که شرایط همه‌گیری ویروس کرونا به پیشرفت آن سرعت بخشیده است. به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی امروز در آیین

فضای مجازی فرصت جدیدی برای فعالیت‌های قرآنی ایجاد کرده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه گزارشی از عملکرد ۴۰ ساله فعالیت‌های قرآنی در کشور گفت: در کنار فرصت‌های پیشین، فرصت و بستر جدیدی برای این فعالیت‌ها به نام فضای مجازی شکل گرفته است که شرایط همه‌گیری ویروس کرونا به پیشرفت آن سرعت بخشیده است.

به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی امروز در آیین تجلیل از خادمان قرآن کریم که در حضور حجت الاسلام و المسلین حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار کرد:  در کنار این فرصت های پیشین که در این ۴۰ سال پدید آمده، به نظر می آید یک فرصت و بستر جدیدی به نام فضای مجازی شکل گرفته است که شرایط کرونا به آن سرعت بخشیده و اتفاقات قابل توجهی را می توان مشاهده کرد و بسترها و زیرساخت هایی نیز پدید آمده است.

صالحی ادامه داد: در دوره چهل ساله فعالیت های قرآنی در کشور بیش از ۴۵ هزار کتاب در حوزه علوم و معارف قرآن منتشر شده است. در حوزه رسانه علاوه بر رادیو قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما و خبرگزاری قرآنی، بیش از ۲۰ نشریه علمی پژوهشی و بیش از ۲۰ نشریه علمی ترویجی در حوزه قرآن منتشر می شود که فرصت هایی را برای تفکر،  تامل و نشر معارف قرآن کریم فراهم کرده است.

وی افزود: قبل از انقلاب ترجمه های محدود قابل استناد از قرآن کریم به فارسی داشتیم ولی بعد از انقلاب حدود ۹۰ ترجمه منتشر شده که بسیاری از آنها ترجمه های قابل توجه و استناد هستند و در دسترس فارسی زبانان است.

صالحی ادامه داد: در حوزه هنرهای قرآنی، خوشنویسی، نگارگری، آواها و نغمات قرآنی، شعر، هنرهای نمایشی، داستان و فیلم فعالیت‌های قابل توجهی در فضای ۴۰ ساله کشور صورت گرفته است و یکی از جشنواره هایی که معاونت قرآن و عترت برگزار می کند، جشنواره آیات است که هر سال در حوزه مناسبات قرآن و هنرهای قرآنی اتفاقات خوبی می افتد.
وی اضافه کرد: در حوزه حفظ قرآن حداقل ده ها هزار حافظ کل و صدها هزار حافظ بخشی از قرآن در کشور داریم که البته می توان گفت حداقل ده هزار حافظ کل قرآن داریم و ۲۰ تا ۳۰ هزار حافظ کل قرآن قدر متیقن است و رقم های بالاتری نیز گفته می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه تلاوت قرآن، قاریان ما در فضای جهان اسلام جایگاه متمایز و ممتازی را پیدا کرده اند. در همه مسابقات بین المللی که در جهان اسلام برگزار می شود، قاریان ایرانی مقامات ویژه ای را پیدا می کنند و شاخص هستند.

وی ادامه داد: بخشی از دیپلماسی عمومی ما از طریق تلاوت برجسته قاریان و حافظان پدید می آید و یک دیپلماسی روان و قابل توجه و اثرگذاری بوده و هست و همینطور در حوزه های دیگر که فرصت های قابل توجهی را برای خدمت به قرآن کریم بوجود آورده است.

صالحی با تشریح فرصت و امکان بهره‌برداری از فضای مجازی برای تولید و ارائه فعالیت‌های قرآنی و بسترها و زیرساخت‌های نوین آن، افزود:  چند سالی است که در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقدمات سامانه جامع قرآن کریم فراهم آمده و در حوزه محصولات و خدمات در حال بهره برداری است تا بتواند زیرساخت هایی را عرضه بدارد.

رئیس کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی ترویجی قرآنی افزود: در همین شرایط کرونایی این فضا کاملا خودش را نشان داد. مثلا در آزمون قرآن و عترت که به شکل سالانه برگزار می شد، امسال بیش از ۱۲۰ هزار نفر ثبت نام کردند تا داوطلبان به صورت مجازی آزمون بدهند.

صالحی ادامه داد: برنامه های قابل توجهی در سال کرونایی در فضای مجازی و به ویژه در حوزه قرآنی شکل گرفت که هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای حاکمیتی و عمومی و هم بخش وسیعی از موسسات مردمی بستر فضای مجازی را به عنوان یک بستر قابل توجه برای تولید و عرضه بکار گرفتند.

وی افزود: برنامه خانه های قرآنی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در فضای مجازی انجام شد و برنامه های قرآنی وسیعی مانند چلچراغ آسمانی و ده ها برنامه دیگر را در فضای مجازی داشتیم که به شکل جشنواره و تولیدات در فضای مجازی برگزار شد.

صالحی اضافه کرد: البته بسترهایی از قبل وجود داشت و بستر فضای مجازی که اخیرا گستره آن وسیع تر شده و شرایط کرونایی نیز به استفاده های بیشتر از این فضا کمک کرده است.

وی افزود: همه این اتفاقات ایده تجلیل از خادمان قرآن کریم را به وجود آورده که اکنون دوره بیست و چهارم و بیست و پنجم را پشت سر می گذاریم تا به شکل سالانه از خدمات و فعالیت های متنوع قرآنی که عناصر برجسته در حوزه های مختلف مانند پژوهش، حفظ، تلاوت، هنر یا فضاهای دیگر عرضه می کنند تقدیر شود و این افراد به عنوان الگوهایی برای فعالیت های قرآنی به جامعه قرآنی کشور و جهان معرفی شوند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

اخبار