کد خبر : 87121
تاریخ انتشار : جمعه 21 آبان 1400 - 23:28

«فلسفه در دوره باستان» منتشر شد

«فلسفه در دوره باستان» منتشر شد

کتاب «فلسفه در دوره باستان» تالیف حمیده کوکب، ملیحه صابری نجف‌آبادی و حمیدرضا خادمی منتشر شد. به گزارش ایسنا، جلد نخست کتاب مجموعه تاریخ فلسفه غرب در  ۱۶۴ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۱۹ هزار تومان توسط سازمان سمت منتشر شده است. در معرفی «فلسفه در دوره باستان» توسط ناشر می‌خوانیم: این کتاب شامل شش فصل است

«فلسفه در دوره باستان» منتشر شد

کتاب «فلسفه در دوره باستان» تالیف حمیده کوکب، ملیحه صابری نجف‌آبادی و حمیدرضا خادمی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، جلد نخست کتاب مجموعه تاریخ فلسفه غرب در  ۱۶۴ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۱۹ هزار تومان توسط سازمان سمت منتشر شده است.

در معرفی «فلسفه در دوره باستان» توسط ناشر می‌خوانیم: این کتاب شامل شش فصل است که فصل اول و دوم به قلم ملیحه صابری (عضو هیئت علمی سازمان سمت) به ترتیب به «فیلسوفان پیش از سقراط» و «سقراط» اختصاص داده شده است.

حمیده کوکب (عضو هیئت علمی سازمان سمت) در فصل سوم درباره «افلاطون» بحث می‌کند. در فصل چهارم هم حمیدرضا خادمی (معاون پژوهشی سازمان سمت) به «ارسطو» پرداخته است.

حمیده کوکب در فصل‌های پنجم و ششم به ترتیب به «فلسفه بعد از ارسطویی» و «افلاطون» می‌پردازد.

نویسندگان در مقدمه‌ این کتاب نوشته‌اند: «فلسفه با حیرت آغاز می‌شود، حیرت از مواجهه با هستی و فلسفه تلاش فیلسوفان برای درک و بیان حقایق هستی به زبان عقل است. تاریخ فلسفه نیز تاریخ سیر اندیشه بشر طی قرون و اعصار برای بیان حقیقت است، حقیقتی که در بسترهای تاریخی و جغرافیایی مختلف جلوه‌های گوناگونی یافته است. سنت‌ها و مکاتب فلسفی شرق حاصل جلوه‌گری حقیقت در ایران و مصر و هند و چین است و خاستگاه مکاتب فلسفی غرب یونان باستان است. آن‌گاه که فلسفه‌های یونان به سرزمین‌های امپراتوری روم رسید و با مسیحیت درآمیخت، جلوه دیگری یافت. پس از ظهور اسلام و گسترش جغرافیایی عظیم خلافت اسلامی، مسلمانان نیز همچون مسیحیان نخستین، ابتدا به دیده ظن و تردید به فلسفه نگریستند و سپس با جدیتی بیشتر، آن را به کار بستند و به سهم خود بسط دادند و قلمروهایی نو در آن گشودند. اما در قرون وسطای متأخر، فلسفه دوباره از سرزمین‌های اسلامی به جهان مسیحیت رجعت کرد و این سبب شکوفایی دیگری در فلسفه و این‌بار در اروپا شد که نهایتاً به ظهور فلسفه مدرن در قرن هفدهم انجامید. همزمان با رنه دکارت (۱۵۹۶ـ۱۶۵۰م)، که در اروپا پرچمدار فلسفه مدرن به حساب می‌آمد، در جهان اسلام نیز فلسفه با ابداعات ملاصدرا (۱۵۷۱ـ۱۶۴۰م) در مسیری جدید گام برداشت. اما از این زمان به بعد، این دو مسیر فلسفه‌ورزی، یعنی فلسفه‌ورزی در سنت فلسفی غرب و سنت فلسفی اسلامی، تقریباً در هیچ نقطه‌ای دوباره با هم تلاقی نکردند. هرچند اندیشمندان غربی در دوران معاصر شروع به مطالعه فلسفه جهان اسلام کردند و در جهان اسلام نیز فلسفه غرب با جدیت مطالعه شده است، هنوز این دو سنت، که در واقع ریشه مشترکی دارند و آن هم فلسفه یونان است، چونان دو پدیده کاملاً مجزا و متمایز نگریسته می‌شوند.»

همچنین در بخشی از یادداشت پشت ‌جلد کتاب آمده است: کتابی که پیش روی شماست سیر اندیشه‌های فلسفی را از زمانی آغاز می‌کند که فیلسوفان پیشاسقراطی در دولت‌شهرهای یونانی در پی فهم طبیعت و برساختن فلسفه‌های طبیعی بودند. سپس به سقراط می‌رسد که فهم طبیعت را وانهاد و قدم در راه فهم انسان و جامعه انسانی گذاشت، از فضیلت و عشق و شجاعت سخن گفت و تلاش کرد انسان‌ها را نه با حقیقت، بلکه با جهل خویش آشنا سازد، با این اندرز رازآمیز که بزرگ‌ترین حقیقت درباره انسان‌ها نادانی‌شان است.

تاریخ فلسفه غرب (ویژه دانشجویان فلسفه اسلامی) سه مجلد را در بر می‌گیرد که کتاب پیش رو بخش اول از مجلد نخست آن است. در بخش دوم این مجلد تاریخ فلسفه در دوره قرون وسطا بررسی خواهد شد. جلد دوم به تاریخ فلسفه در دوره مدرن اختصاص دارد، که بر دو جریان عمده تجربه‌گرایی و عقل‌گرایی، از دکارت تا هیوم، تمرکز دارد. جلد سوم نیز به ایدئالیسم آلمانی می‌پردازد، که جریان فلسفی بدیلی در برابر تجربه‌گرایی و عقل‌گرایی پیش از خود بوده است.

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فلسفه و کلام در مقطع کارشناسی به عنوان درس اصلی «تاریخ فلسفه غرب ۱» به ارزش ۲ واحد تدوین شده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار