مأموریت همه دانشگاهها کمک به مسئولان در رفع مشکلات کشور است
قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیئتهای امنا و هیئت ممیزه مرکزی در همایش ملی توسعه پایدار با رویکرد توسعه پایدار و چالشهای سرمایهگذاری منطقه ترشیز در کاشمر گفت: تقریباً همه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کوچک و بزرگ مأموریت دارند به مسئولان در رفع مشکلات کشور کمک کنند. به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا باقری،
قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیئتهای امنا و هیئت ممیزه مرکزی در همایش ملی توسعه پایدار با رویکرد توسعه پایدار و چالشهای سرمایهگذاری منطقه ترشیز در کاشمر گفت: تقریباً همه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کوچک و بزرگ مأموریت دارند به مسئولان در رفع مشکلات کشور کمک کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا باقری، در این همایش ملی که به همت مرکز آموزش عالی کاشمر و با حضور ارائهدهندگان مقالات و جمعی از مسئولان شهرستان برگزار شد؛ تاکید کرد: به رغم نارساییهای فراوان، اما رویکرد توسعه و کمک به رشد و پیشرفت و توسعه پایدار مناطق به جد مورد توجه وزارت علوم است.
وی افزود: پرداختن به موضوع توسعه پایدار حتی در مراکز آموزش عالی مثل کاشمر جای تقدیر دارد و این نشان میدهد آموزش عالی وارد عرصههای اجتماعی شده و علاوه بر تأمین نیروی انسانی مورد نیاز کشور درخصوص مسائل پیرامون خود و ضرورت پاسخگویی به نیازهای جامعه توجه دارد.
قائم مقام وزیر علوم بیان کرد: مراکز آموزش عالی سرمایههای ملی و جزو افتخارات کشور هستند به طوری که امروز تعداد بسیاری از دانشگاههای بزرگ در رتبهبندیهای جهانی حضور دارند و افتخارآفرینند.
وی تصریح کرد: باید دانشگاههای بزرگ کشور را به دلیل توسعه فعالیتهای ملی و بین المللی و واحدهای دانشگاهی کوچکتر را به خاطر توسعه نیازهای منطقهای و ملی مورد توجه و حمایت قرار داد.
وی با اشاره به لزوم آیندهنگری در جوامع انسانی گفت: انسان در کره زمین از همه ظرفیتهای موجود بیمحابا استفاده کرده و میکند و رشد جمعیت امروز مخاطرات بسیاری را ایجاد کرده زیرا باید با استفاده از منابع موجود روی همین کره امکانات مورد نیاز بشر را تأمین کرد.
دکتر باقری ادامه داد: توسعه اقتصادی، اجتماعی و حفظ محیط زیست سه مؤلفه توسعه پایدار است که باید به جد به آنها توجه داشت که مؤلفه مهم اقتصاد پایدار، توسعه پایدار کشاورزی است.
وی ارتقای امنیت غذایی و کیفیت تغذیه، کاهش فقر و افزایش درآمد مردم را مؤلفههای مهم در توسعه کشاورزی پایدار ذکر کرد و افزود: باید بهرهبرداری را با حداقل پیامدهای تخریب به محیط زیست همراه کنیم و به توسعه کشاورزی با استفاده از تکنولوژیهای موجود بپردازیم.
قائم مقام وزیر علوم گفت: خاک، ذخایر ژنتیکی، هوا، سرمایه، بازار، نیروی ماهر و تکنولوژی مهمترین عوامل اثرگذار در کشاورزی است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر باقری در پایان اظهار کرد: هرچند برای رفتن به سمت توسعه کشاورزی پایدار راه حلهای وجود دارد اما ابتدا باید کشاورزی را از منبعبنیان به سمت دانشبنیان ببریم و اگر بخواهیم افزایش درآمد کشاورز، امنیت غذایی و پایداری اکوسیستمها را که سه مؤلفه مهم در کشاورزی دانشبنیان هستند، داشته باشیم ابتدا باید تحقیقات کشاورزی را توسعه دهیم.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰