مرز؛ پنجرهای برای ایجاد نشاط در محورهای توسعهای
ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی گفت: مرز، پنجره دریچهای بسیار بزرگ برای ایجاد نشاط و روشنایی در سایر محورهای توسعهای است. حمید ملانوری، شامگاه چهارشنبه ۳ آذر در ششمین شورای ساماندهی مبادلات مرزی که به صورت همزمان با کارگروه توسعه صادرات استان برگزار شد، اظهار کرد: فرصت مرز باید به عنوان یکی از بزرگترین پیشران های
ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی گفت: مرز، پنجره دریچهای بسیار بزرگ برای ایجاد نشاط و روشنایی در سایر محورهای توسعهای است.
حمید ملانوری، شامگاه چهارشنبه ۳ آذر در ششمین شورای ساماندهی مبادلات مرزی که به صورت همزمان با کارگروه توسعه صادرات استان برگزار شد، اظهار کرد: فرصت مرز باید به عنوان یکی از بزرگترین پیشران های توسعهای مغتنم شمرده شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، وی با بیان اینکه خراسان جنوبی، بزرگترین مرز کشور با افغانستان را دارد، ادامه داد: این مرز در طول تاریخ حیات خود، همواره درگیر رخدادهایی بوده که بر مبادلات مرزی و فعالیت های اقتصادی منطقه تأثیری سوء داشته است.
استاندار با اشاره به همجواری چهار شهرستان استان با مرز افغانستان، تصریح کرد: جمعیت ساکن در مرز باید حفظ شوند چون استقرار مرزنشینان امنیت آور است؛ این امنیت نه تنها برای استان بلکه برای کل کشور انتفاع به همراه دارد لذا باید به مرز نگاه ملی شود.
وی نگاه ویژه دولت به مرز را خواستار شد و ادامه داد: اعتبارات اندک استانی نمی تواند پاسخگوی نیازها و تأمین زیرساخت های مرز باشد.
استاندار به اقداماتی اشاره کرد که طی یک سال گذشته در زمینه تأمین زیرساختهای مورد نیاز در مرزها و محورهای مرزی استان صورت گرفته و ادامه داد: با این وجود در تأمین زیرساختها با مشکلات اساسی مواجهیم و تا رسیدن به وضع استاندارد فاصله داریم.
ملانوری خاطرنشان کرد: با وجود همه کاستیها، به جهت هم افزایی دستگاهها، در بحث مبادلات مرزی در ماهیرود رشد قابل توجهی داشتهایم.
وی ادامه داد: با نگاه ویژه مدیران استان، تعصبی که نسبت به فعالیت در مرزها وجود دارد و نیز تقویت روحیه مطالبه گری در مرزنشینان، علیرغم حوادثی که در افغانستان رخ داد، ماهیرود حتی برای یک ساعت تعطیل نشد و خرده فروشی در مرز یزدان، آغاز شد.
به گفته وی؛ با اقداماتی که صورت گرفته شرایط فعالیت در بازارچه های مرزی دوکوهانه و گلورده نیز فراهم است.
استاندار با تأکید بر این که بعضی از فرصتها گذراست و تکرار نمیشود، گفت: باید از هر موقعیتی برای رونق فعالیت در بازارچههای مرزی استفاده شود.
ملانوری تصریح کرد: در برنامه ریزیهایی که برای مرزها صورت میگیرد باید افراد محلی و ساکنین در مرز به طور خاص و ویژه دیده شوند و عایدات حاصل از برنامهها باید نصیب مرزنشینان شود.
گفتنی است؛ این جلسه با محوریت بررسی مصوبات قبل شورای ساماندهی مبادلات مرزی، ارائه گزارش آخرین وضعیت صادرات و واردات استان و بررسی طرح صادرات سوخت در بازارچه دوکوهانه برگزار شد.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰