کد خبر : 122234
تاریخ انتشار : پنجشنبه 4 آذر 1400 - 21:42

نخستین گوی شناور صادراتی پایانه نفتی جاسک نصب شد

نخستین گوی شناور صادراتی پایانه نفتی جاسک نصب شد

نخستین گوی شناور صادراتی پایانه نفتی جاسک با ظرفیت طراحی بارگیری یک‌میلیون بشکه نفت خام در روز، نصب و وارد مرحله راه‌اندازی شد. به گزارش ایسنا، وحید مالکی، سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک با اعلام تکمیل ساخت نخستین مسیر انتقال و بارگیری نفت‌خام از این پایانه صادراتی گفت: نخستین گوی شناور (SPM) صادراتی با ظرفیت

نخستین گوی شناور صادراتی پایانه نفتی جاسک نصب شد

نخستین گوی شناور صادراتی پایانه نفتی جاسک با ظرفیت طراحی بارگیری یک‌میلیون بشکه نفت خام در روز، نصب و وارد مرحله راه‌اندازی شد.

به گزارش ایسنا، وحید مالکی، سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک با اعلام تکمیل ساخت نخستین مسیر انتقال و بارگیری نفت‌خام از این پایانه صادراتی گفت: نخستین گوی شناور (SPM) صادراتی با ظرفیت طراحی ۱۱ هزار مترمکعب در ساعت نفت‌ﺧﺎم ﺳﺒﮏ و ﺳﻨﮕﯿﻦ و ﻧﯿﺰ ﻣﯿﻌﺎﻧﺎت ﮔﺎزی، پیش از ظهر امروز (پنج‌شنبه، ۲۸ اسفندماه) ازسوی شناور سی‌مستر در موقعیت فراساحلی این پایانه در منطقه کوه‌مبارک استان هرمزگان نصب و وارد مرحله راه‌اندازی شد.

وی وزن این سازه دریایی به همراه اتصالات جانبی آن را نزدیک به ۸۰۰ تن اعلام کرد و افزود: با راه‌اندازی و بهره‌برداری از این گوی شناور که طراحی، ساخت و نصب آن ازسوی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران انجام شده است، امکان بارگیری و صادرات نفت‌خام سبک، سنگین و نیز میعانات گازی به وسیله نفتکش‌هایی با سایز VLCC فراهم می‌شود.

سرپرست طرح پایانه نفتی جاسک با اشاره به تصمیم راهبردی دولت مبنی بر احداث یک پایانه نفتی در سواحل مکران به‌منظور افزایش ظرفیت و تنوع‌بخشی به مبادی صادرات نفت‌خام و میعانات گازی کشور اظهار کرد: از ابتدای امسال به صورت همزمان، فعالیت‌های مهندسی، تأمین کالا و اجرای پروژه شروع شده است که رکورد مناسبی از داخلی‌سازی را هم به همراه دارد.

به گفته مالکی، این طرح، با راه‌اندازی بخش زودهنگام پایانه نفتی جاسک که هم‌اکنون به پیشرفت بیش از ۹۵ درصدی رسیده است، فصل جدیدی از معاملات انرژی در کشور آغاز و ایران به پایانه صادراتی نفت در نزدیکی اقیانوس هند مجهز می‌شود.

طبق اعلام وزارت نفت، وی امنیت اقتصادی بیشتر برای خریداران نفت ایران، کاهش مسیر نفتکش‌ها، کاهش زمان تقاضا تا عرضه نفت‌خام و میعانات گازی، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، زمینه‌سازی برای ساخت صنایع پایین‌دست در منطقه مکران و در نهایت کاهش وابستگی به گلوگاه تنگه هرمز را از جمله مزایای احداث پایانه نفتی جاسک برشمرد و پیش‌بینی کرد با انجام عملیات راه‌اندازی و بهره‌برداری از فاز نخست در بهار ۱۴۰۰، این پایانه آماده بارگیری نخستین محموله صادراتی نفت‌خام از دریای عمان باشد.

طرح توسعه پایانه نفتی جاسک به عنوان آخرین حلقه از زنجیره طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام از گوره به جاسک در قالب قرارداد EPC به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس به عنوان نماینده شرکت ملی نفت ایران با سرمایه‌ای بالغ بر ۲۶۰ میلیون یورو، شامل سه مجموعه خطوط لوله ۴۸ اینچ خشکی و سیستم‌های اندازه‌گیری، ۶ رشته خط لوله ۳۶ اینچ زیردریایی، سه مجموعه چندراهه دریایی و سه مجموعه گوی شناور به همراه تجهیزات جانبی به کنسرسیومی متشکل از دو شرکت داخلی «مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران» و «گاما» واگذار شده که مقرر است فاز نخست آن اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار