کودکانی با درآمدهای بالا و جیبهای خالی!
ایسنا/یزد رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد با اشاره به درآمدزایی بعضاً بالای کودکان کار و خیابانی و بیبهره ماندن آنها و خانوادههایشان از این درآمدها، از مردم خواست با عدم کمک نقدی به این کودکان مانع از سو استفاده و بروز آسیبهای اجتماعی در این کودکان شوند. به گزارش ایسنا، عباس ملازینلی در
ایسنا/یزد رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد با اشاره به درآمدزایی بعضاً بالای کودکان کار و خیابانی و بیبهره ماندن آنها و خانوادههایشان از این درآمدها، از مردم خواست با عدم کمک نقدی به این کودکان مانع از سو استفاده و بروز آسیبهای اجتماعی در این کودکان شوند.
به گزارش ایسنا، عباس ملازینلی در جریان برگزاری جشنواره «باز باران» با محوریت کودکان کار و خیابانی، از این کودکان به عنوان بخش عمده توانمندان پنهان جامعه یاد کرد و گفت: عمده هدف برگزاری این جشنواره فرهنگی، افزایش آگاهی جامعه نسبت به کودکان کار است.
وی با اشاره به مهاجرپذیر بودن یزد، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از کودکان کار در استان یزد جز قشر مهاجرین و عمدتاً اتباع بیگانه هستند و باید توجه داشته باشیم که برای کمک به این قشر نباید به صورت یک سویه و نقدی عمل کنیم بلکه باید امدادهایی معنوی مانند تهیه غذا و پوشاک را برای این کودکان داشته باشیم.
این مسئول عدم امدادرسانی به این کودکان از طریق کمکهای نقدی را لازمه مقابله با آسیبهای اجتماعی مبتلا به این کودکان ذکر و در این باره تصریح کرد: این اقدام باعث میشود امکان سو استفاده باندهایی که برای منافع شخصی خود حتی اقدام به اجاره کردن کودکان کار میکنند، وجود نداشته باشد و این کودکان از آسیبهای اجتماعی بعدی تا حدودی در امان بمانند.
وی با بیان این که هر کودک کار و خیابانی به طور متوسط در هر ساعت بین ۵ تا ۵۰ هزار تومان درآمدزایی دارد، گفت: طبق بررسیهای انجام شده علیرغم درآمدزایی این کودکان، درصد ناچیزی از این درآمدها به خود یا خانوادههایشان تعلق میگیرد و این در حالی است که اکثر این کودکان نیز از تحصیل و اتفاقات خوب و آیندهساز زندگیشان باز میمانند.
ملازینلی، برخوردهای اشتباه برخی از افراد جامعه با این کودکان را عامل بروز برخی آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: به منظور بالا بردن آگاهی جامعه از واقعیتهای این کودکان سعی در معطوف کردن قشر فرهنگی و هنرمند و همچنین ورزشکار داریم تا نگاه اقشار مرجع به این موضوع دقیقتر شود و این معضل با کمترین آسیب خاتمه یابد.
وی از تلاش برای راهاندازی مرکز اسکان و نگهداری کودکان کار و خیابانی توسط شهرداری و تجهیز آن تا دو ماه آینده خبر داد و گفت: برنامههای فرهنگی با محوریت کودکان کار تا پایان فروردین ماه تداوم خواهد داشت و تلاش داریم که این برنامهها علاوه بر مهیج و جذاب بودن، جنبهی آموزشی نیز داشته باشد و از طرفی این برنامهها باید به گونهای باشد که منزلت اجتماعی این کودکان نیز حفظ شود.
این مسئول ضمن ابراز همدردی با مناطق سیل زده کشور، خاطرنشان کرد: سازمان امور اجتماعی کشور، ستاد ویژهای را با حضور ۱۷ کلانشهر تشکیل داده که هر کدام موظف به انجام اقدامات فرهنگی و روانشناسانه هستند که در همین راستا استان یزد نیز تیمهایی را به استانهای سیل زده اعزام داشته است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد، گفت: توانمندسازی و افزایش مهارت فردی نقش مهمی در کاهش آمار کودکان کار ایفا میکند.
«فخرالسادات خامسیهامانه» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برنامههای در دستور کار دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در سطح استان، اظهار کرد: در ادامه برگزاری جشنواره باز باران مسابقات ورزشی کودکان کار در یزد برگزار شد.
وی حمایت استعداد یابی و توجه بیشتر به کودکان خیابانی و کار را از جمله اهداف برگزاری این دوره مسابقات دانست و افزود: فرهنگسازی این مهم که مردم باید حامی کودکان کار باشند از دیگر اهداف کلان برنامههای دفتر امور اجتماعی استانداری یزد در حوزه کودکان کار است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد حضور بیش از ۵۰ نفر کودک کار را یکی از مهمترین ویژگیهای این مسابقات عنوان کرد و گفت: شرکت کنندگان در این مسابقات در رشتههای دارت، هفت سنگ و مار و پله با یکدیگر به رقابت پرداختند.
خامسیهامانه در ادامه مشارکت تمام اقشار جامعه برای نهادینه کردن فرهنگ حمایت از کودکان کار را ضروری دانست و تصریح کرد: در برنامههای تدوین شده حمایت از کودکان کار بحث خرید نکردن از آنها به منظور ایجاد زمینه عدم بکارگیری این کودکان مد نظر قرار گرفته است.
این مسئول با بیان این که کودکان کار در درجه اول کودک هستند و نیاز به بازی کودکانه دارند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از سودجویان به منظور سو استفاده از احساسات مردم و البته هزینههای کم، کودکان مظلوم و بیپناه را مجبور به حضور در خیابان و دستفروشی میکنند.
وی در پایان دستفروشی کودکان را عامل یکی از جدیترین آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: توانمندسازی کودکان و البته افزایش مهارتهای فردی کودکان کار نقش مهمی در کاهش آمار کودکان کار در جامعه ایفا میکند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰