کد خبر : 95638
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 آبان 1400 - 15:43

یک کارشناس مذهبی: درگذشت حضرت معصومه(س) شهادت‌گونه بود

یک کارشناس مذهبی: درگذشت حضرت معصومه(س) شهادت‌گونه بود

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: وفات حضرت معصومه(س) یک وفات شهادت‌گونه است چراکه بر اساس آیه قرآن ایشان مهاجر الی‌الله است و هجرتشان سفری تفریحی و تنفننی نبوده بلکه به محضر امام رضا(ع) می‌رفتند اما در مسیر دچار بیماری شدند و نتوانستند به مقصد برسند. حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره

یک کارشناس مذهبی: درگذشت حضرت معصومه(س) شهادت‌گونه بود

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: وفات حضرت معصومه(س) یک وفات شهادت‌گونه است چراکه بر اساس آیه قرآن ایشان مهاجر الی‌الله است و هجرتشان سفری تفریحی و تنفننی نبوده بلکه به محضر امام رضا(ع) می‌رفتند اما در مسیر دچار بیماری شدند و نتوانستند به مقصد برسند.

حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سالروز وفات حضرت معصومه(س) اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم زندگی این بزرگوار این است که شرایط فرهنگی و اجتماعی زمان زندگی ایشان به شدت نامطلوب بوده است. آن دوران حکومت هارون‌الرشید و سپس مامون عباسی حاکم بودند و کشورگشایی بسیاری انجام می‌شده است. آن زمان حکومت اسلامی یک امپراطوری بزرگ بوده و در جهان حرف اول را می‌زده و در این شرایط هارون‌الرشید و مامون بیشتر به قدرت‌افزایی خود نگاه می‌کردند و روی توسعه سیاسی و قدرت تمرکز داشتند؛ لذا جامعه آن زمان از لحاظ اخلاق و ارزش‌های اخلاقی خیلی رشد نداشته و توسعه فرهنگی رخ نداده اما توسعه اقتصادی، جغرافیایی و سیاسی بیشتری انجام می‌شده است.

وی افزود: این موضوع را از آنجا متوجه می‌شویم که برای حضرت معصومه(س) که یک خانم با شخصیت بوده، هم‌کفو پیدا نشده تا ایشان ازدواج کند و سنت پیامبر(ص) در رابطه با ازدواج را احیا کند. روی ازدواج تاکید بسیاری شده، مستحب موکد است و این بزرگواران سنت‌ را ترک نمی‌کردند مگر اینکه شرایط ویژه‌ای باشد. شرایط اجتماعی آن روز شرایطی ویژه بوده و موجب شد حضرت معصومه(س) نتواند ازدواج کند.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: یکی از مراجع فعلی قم به من می‌گفت هیچ‌کدام از دختران امام کاظم(ع) ازدواج نکردند و تنها حضرت معصومه(س) نبود که ازدواج نکرده باشد. مستند به این فرمایش این مرجع بزرگوار عرض می‌کنم که این موضوع نشان‌دهنده این است که شرایط فرهنگی و اخلاقی آن روز بسیار نامطلوب و ارزش‌های اخلاقی به مخاطره افتاده بوده است. در چنین شرایطی حتی بین سادات، بنی‌هاشم و آل علی هم یک شخص هم کفو برای حضرت معصومه(س) پیدا نشد. البته شاید دلیل ازدواج نکردن ایشان پیدا نکردن هم کفو مناسب نبوده و ممکن است دلایل دیگری داشته باشد.

واعظ موسوی تصریح کرد: در چنین زمانی که ارزش‌های اخلاقی سقوط کرده، مردم غرق مادیات هستند و تنها از نظر مادی و اقتصادی از توسعه برخوردار هستند، حضرت معصومه(س) به عنوان یک امام‌زاده با عظمت بسیار درخشیده که علمای آن روز مهار ناقه ایشان را می‌گیرند و افتخار می‌کنند که در رکاب این بانوی بزرگوار راه را طی کنند و ایشان را هنگام رفتن به سمت قم بدرقه کنند. همچنین در زمان بیماری ایشان بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد که متاسفانه عجل به ایشان مهلت نداد و در سن ۲۸ سالگی به رحمت حق شتافت و تربت ایشان در خاک قم موجب برکات بسیاری شد. پس از این در جوار تربت ایشان بزرگ‌ترین حوزه علمیه شیعه در طول تاریخ برپا شد و هزاران عالم ربانی از این حوزه مقدسه فارغ‌التحصیل شدند.

وی در رابطه با بیماری حضرت معصومه(س) که منجر به درگذشت ایشان شد، اضافه کرد: بر اساس آنچه مشهور است، حضرت معصومه(س) پیش از سفر به سمت قم بیماری خاصی نداشت اما مسافرت‌های آن روز ساده نبود و خروج ایشان از مدینه و رسیدن به قم و مسیری که قرار بوده به مرو و محل سکوت امام رضا(ع) بروند، مسیر سختی برای یک خانم بوده است. احتمال خطرات بین راه و شیطنت‌های سیاسی نیز ترس و واهمه‌ای به ایشان وارد کرد که همین نگرانی‌ها می‌تواند موجب ابتلا به بیماری شود و سیستم دفاعی بدن را ضعیف کند.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار