کد خبر : 183605
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 دی 1400 - 18:41

۱۰ رویداد خبرساز ۲۰۲۱

۱۰ رویداد خبرساز ۲۰۲۱

“شاید بهترین نکته در مورد سال ۲۰۲۱ این باشد که هر چقدر تلاش کرد نتوانست بر سال ۲۰۲۰ به عنوان بدترین سال تاریخ معاصر غلبه کند! این واقعه به تنهایی گواهی بر دوران تلخی است که در آن زندگی می‌کنیم.” به گزارش ایسنا، پایگاه “سامباد انگلیش” در گزارشی درباره وقایع خبرساز سال ۲۰۲۱ نوشته است:

۱۰ رویداد خبرساز ۲۰۲۱

“شاید بهترین نکته در مورد سال ۲۰۲۱ این باشد که هر چقدر تلاش کرد نتوانست بر سال ۲۰۲۰ به عنوان بدترین سال تاریخ معاصر غلبه کند! این واقعه به تنهایی گواهی بر دوران تلخی است که در آن زندگی می‌کنیم.”

به گزارش ایسنا، پایگاه “سامباد انگلیش” در گزارشی درباره وقایع خبرساز سال ۲۰۲۱ نوشته است:

«با این وجود، سال ۲۰۲۱ شاهد رویدادهای مهم بسیاری بود که به شکلی تعیین کننده آینده نوع بشر را شکل خواهد داد. با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۱ در اینجا نگاهی به ۱۰ رویداد مهم جهان در این سال می‌اندازیم:

شورش در کنگره آمریکا (ژانویه)

در پی شکست دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور، حامیان وی ساختمان کنگره در شهر واشنگتن دی.سی را به امید لغو نتیجه انتخابات به تسخیر خود در آوردند.

هنگام وقوع این شورش، نشست مشترک کنگره آمریکا در داخل ساختمان این کنگره با هدف شمارش آرای الکترال انتخابات به منظور رسمیت بخشیدن به پیروزی جو بایدن، رئیس جمهور منتخب وقت، در حال برگزاری بود.

در خشونت‌های متعاقب این شورش که FBI آن را “تروریسم داخلی” لقب داد، پنج نفر کشته شدند. پس از این ناآرامی‌ها، دونالد ترامپ تبدیل به اولین رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکا با تجربه دو بار استیضاح شد.

شروع ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا (ژانویه)

در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا جو بایدن با ۳۰۶ رای الکترال دونالد ترامپ را شکست داد. مراسم تحلیف او در ۲۰ ژانویه به مثابه گذار از شعار “اول آمریکا” به شعار “آمریکا بازگشته است” بود.

بایدن به سرعت آمریکا را به توافقنامه آب و هوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی بازگرداند.

در حالی که بایدن با انتقاد برخی محافل رسانه‌ای از بابت نحوه اجرای فرآیند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مواجه شد، نظرسنجی‌ها همچنان حاکی از بهبود وجهه آمریکا در خارج از این کشور هستند؛ اتفاقی که نشان دهنده تغییری فاحش نسبت به واقعیت زمان ریاست جمهوری ترامپ است.

کودتای میانمار (فوریه)

ارتش قدرتمند میانمار، موسوم به “تاتماداو”، در اتفاقی که شوکی تمام عیار برای جهان بود، دولت حاکم را در این کشور در یک کودتا سرنگون کرده و کنترل قدرت را در این کشور حوزه جنوب آسیا را به دست گرفت.

حاکمیت نظامی جدید میانمار، پیروزی قاطع حزب لیگ ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور، را در انتخابات ۲۰۲۰ باطل اعلام کرد. ژنرال مین آنگ هلاینگ، رئیس ارتش میانمار پیش از اعلام خودش به عنوان نخست وزیر این کشور، وضعیت اضطراری به مدت یک سال را اعلام کرد.

چندین مقام ارشد و وزیر دولت غیرنظامی سابق میانمار از جمله سوچی توسط حاکمیت نظامی بازداشت شدند و این رخدادها اعتراضات سراسری را برانگیخت؛ اعتراضاتی که منجر به کشته شدن بیش از ۷۰۰ نفر شد.

در ادامه تحولات میانمار سوچی از سوی دادگاه این کشور به دو سال حبس محکوم شد.

بحران کانال سوئز (مارس)

در مارس ۲۰۲۱، تجارت بین‌المللی در جهان از سوی یک منبع بسیار بعید به مشکل برخورد. یک کشتی باری به طول ۴۰۰ متر به نام کشتی Ever Given در کانال باریک سوئز در مصر گیر کرد.

در جریان این رخداد کشتی Ever Given به مدت شش روز قادر به جابجایی نبود و این اتفاق باعث معلق شدن تجارتی به ارزش ۹.۶ میلیارد دلار شد.

علاوه بر تجارت بین‌المللی، کانال سوئز ۱۴ تا ۱۵ میلیون دلار درآمد را از دست داد.

“مسابقه فضایی” جدید (ژوئیه)

در ژوئیه ۲۰۲۱، ریچارد برانسون تبدیل به اولین شهروندی شد که به طور خصوصی با موشک فضاپیمای خود به فضا رسید.

شرکت گردشگری فضایی ویرجین گالاکتیک متعلق به برانسون، او را به همراه پنج خدمه به ارتفاع ۸۸ کیلومتری بالای صحرای نیو مکزیکو فرستاده و در ادامه نیز آنها به طور ایمن روی زمین فرود آمدند.

برانسون ۷۱ ساله توانست در این رقابت رقیب خود جف بزوس را که ۹ روز پس از به فضا رفتن برانسون، با موشک شرکت خودش به نام شرکت بلو اوریجین به فضا رفت، شکست دهد.

هر دو شرکت ویرجین گالاکتیک و بلواوریجین به همراه شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک، قصد دارند تا سال ۲۰۲۲ با گرفتن پول مشتریانشان را به فضا بفرستند.

رسوایی پگاسوس (ژوئیه)

جهان در ۱۹ ژوئیه با رسوایی تکان دهنده مربوط به نرم افزار جاسوسی شرکت اسرائیلی ان.اس.او به نام پگاسوس بیدار شد.

یک نهاد رسانه‌ای غیرانتفاعی مستقر در پاریس موسوم به گروه “ماجراهای ممنوعه” به همراه عفو بین‌الملل، با همکاری با تعدادی از شرکت‌های رسانه‌ای، از جمله واشنگتن پست، وایر مستقر در دهلی، گاردین و لوموند و  طرفهای دیگر از جاسوسی حساسیت برانگیز جنجالی از هزاران نفر روزنامه نگار، فعال، سیاستمدار و بوروکرات پرده برداشت.

بر اساس یافته‌ها، فهرست قربانیان این جاسوسی با نرم افزار پگاسوس متعلق به شرکت اسرائیلی ان.اس.او شامل ۵۰۰۰۰ شماره تلفن متعلق به اهداف بالقوه این جاسوسی‌هایی که در بازه سال ۲۰۱۶ تا ژوئن ۲۰۲۱ رخ دادند، بود. این فهرست شامل اسامی ۱۸۹ روزنامه‌نگار، ۸۵ فعال حقوق بشر و بیش از ۶۰۰ سیاستمدار و مقام دولتی بود.

موجود شدن واکسن برای همه (اوت)

سرعت تولید واکسن‌های کرونا یک نقطه عطف برای جامعه پزشکی جهانی شد. تا پیش از آن سریعترین واکسنی که ساخته شده بود واکسن اوریون بود که آن هم ساختش چهار سال به طول انجامید.

در مقایسه، واکسن کووید-۱۹ طی یک سال و نیم پس از همه‌گیری این ویروس در دسترس همه قرار گرفت.

شرکت های بزرگ داروسازی مانند مدرنا، فایزر و آسترازنکا واکسن‌های خود را از اوایل اوت ۲۰۲۱ عرضه کردند.

بر اساس جدیدترین آمارها تاکنون ۸.۸۹ میلیارد دوز واکسن کووید-۱۹ در سراسر جهان تزریق شده است.

بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان (اوت)

پایان جنگ آمریکا در افغانستان به طالبان اجازه داد تا کنترل این کشور را به دست گیرند. در سال ۲۰۲۰، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا با طالبان بر سر خروج تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان تا اول ماه مه سال ۲۰۲۱ به توافق رسید.

دو هفته قبل از این ضرب‌الاجل، جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا، دستور خروج کامل سربازان آمریکایی از افغانستان را حداکثر تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ مصادف با بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر صادر کرد.

همچنان که سربازان آمریکایی از افغانستان خارج شدند، ارتش این کشور همچون یک خانه پوشالی فروپاشیده و این اتفاق راه را برای آنکه نیروهای طالبان بار دیگر این کشور را تصرف کنند هموار کرد.

توافق “آکوس” (سپتامبر)

توافق “آکوس” به عنوان یک توافق سه جانبه شراکت امنیتی تاریخی به طور مشترک در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۱ توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس و اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا اعلام شد.

به موتجب توافقنامه “آکوس” آمریکا فن آوری برای ساخت هشت فروند زیردریایی با موتور هسته‌ای را در اختیار استرالیا قرار می‌دهد.

این در حالی است که تا پیش از آن انگلیس تنها کشوری بود که دسترسی مشابه به این فناوری آمریکایی داشت.

رسوایی اوراق پاندورا (اکتبر)

در سوم اکتبر ۲۰۲۱، کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی (ICIJ) شروع به انتشار ۱۱.۹ میلیون سند افشا شده با حجم ۲.۹ ترابایت کرده و به موجب آنها حساب‌های بانکی مخفی دست‌کم ۳۵ تن از رهبران کشورهای جهان، بیش از ۱۰۰ میلیاردر و چهره‌های مشهور را افشا ‌کرد.

این بزرگترین افشاگری درخصوص اسرار مالی از زمان افشاگری موسوم به اوراق پاناما در سال ۲۰۱۶ است. کنسرسیوم ICIJ از افشای منبع اسنادش خودداری کرد. تخمین زده می‌شود که مجموع پولی که در حسابهای مفرهای مالیاتی فراساحلی نگهداری می‌شود از ۵.۶ تریلیون دلار تا ۳۲ تریلیون دلار متغیر است.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار