کد خبر : 139523
تاریخ انتشار : جمعه 12 آذر 1400 - 2:09

۱۰ درصد جنگل‌های کرمانشاه درگیر آفت “لورانتوس” شده‌اند

۱۰ درصد جنگل‌های کرمانشاه درگیر آفت “لورانتوس” شده‌اند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: فقط ۱۰ درصد از جنگل‌های زاگرس در استان با آفت “لورانتوس” درگیر هستند. عبدالعلی جلیلیان به مناسبت هفته منابع طبیعی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از مجموع ۵۲۷ هزار و ۴۰۳ هکتار جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه تنها

10 درصد جنگل‌های کرمانشاه درگیر آفت "لورانتوس" شده‌اند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: فقط ۱۰ درصد از جنگل‌های زاگرس در استان با آفت “لورانتوس” درگیر هستند.

عبدالعلی جلیلیان به مناسبت هفته منابع طبیعی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از مجموع ۵۲۷ هزار و ۴۰۳ هکتار جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه تنها ۶۰ هزار هکتار، آن هم با درصدهای مختلف درگیر آفت لورانتوس هستند که این سطح حدود ۱۰ درصد جنگل‌های زاگرس را در استان شامل می‌شود.

وی ادامه داد: بیشترین آلودگی به آفت لورانتوس را در شهرستان‌های گیلانغرب، اسلام آبادغرب، ثلاث باباجانی، دالاهو، پاوه و روانسر که شهرستان‌های جنگلی استان هستند، داشته‌ایم.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه  با بیان اینکه در دو سال گذشته از محل اعتبارات ملی و استانی و به ویژه اعتبارات اجرای طرح مدیریت بوم‌سازگان جنگل‌های طبیعی استان کرمانشاه عملیات کنترل آفت لورانتوس شامل قطع و امحای عوامل آلودگی انجام گرفته، گفت: در این مدت مبارزه در سطح ۳۰ هزار هکتار از جنگلهای آلوده انجام گرفته که با احتساب مبارزه ۱۰ هزار هکتاری توسط تشکل‌ها و مردم محلی کار مبارزه با این آفت تاکنون در استان به سطح ۴۰ هزار هکتار رسیده است.

جلیلیان تصریح کرد: مبارزه با آفت لورانتوس در سطوح با آلودگی بالا به اتمام رسیده و ۲۰ هزار هکتار باقیمانده فعلا در فاز خسارت زایی نیست، هرچند مقابله با آفت برای کنترل آن اهمیت زیادی دارد و سهل انگاری در این زمینه ممکن است درختان را وارد فاز خسارت‌زایی کند.

وی افزود: در صورت تخصیص اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی در سال آینده تمامی عوامل بیماری‌زا در سطح جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه حذف خواهد شد، هرچند پس از پاکسازی کامل عوامل بیماری‌زا ممکن است بازهم نیاز به عملیات اصلاحی مجدد به دلیل باقی ماندن برخی عوامل بیماری‌زا وجود داشته باشد.

جلیلیان با بیان اینکه بهترین راه مبارزه با آفت لورانتوس قطع و حذف عوامل آلودگی است، گفت: شیوه مبارزه با آفت لورانتوس به این شکل است که قبل از ورود درختان به فرآیند بذردهی، نسبت به قطع و امحای عوامل آلودگی اقدام می‌شود.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عوامل آفت لورانتوس از طریق باد، پرندگان و دیگر عوامل طبیعی منتشر می‌شوند، یادآور شد: احتمال آلوده شدن درختان سالم به آفت در صورت عدم حذف عوامل بیماری‌زا وجود دارد.

وی در ادامه از لورانتوس به عنوان یک گیاه نیمه انگلی یاد کرد و افزود: این گیاه ریشه و امکانات تغذیه‌ای ندارد و با درگیری درخت بلوط روی بافت و نسج گیاهی نفوذ کرده و از شیره گیاه تغذیه می‌کند.

جلیلیان ادامه داد: آفت لورانتوس اگرچه دلیل اصلی بروز پدیده خشکیدگی جنگل‌های زاگرس نیست، اما یکی از عوامل فرعی تشدید کننده خشکیدگی و زوال جنگل‌های بلوط به شمار می‌رود.

 وی  اشاره ای کوتاه هم به جایگاه استان کرمانشاه از حیث برخورداری از جنگل‌ها داشت و گفت: این استان ۵۲۷ هزار و ۴۰۳ هکتار جنگل دارد که  در ناحیه رویشی زاگرس ششمین استان با سطوح بالای جنگل بوده و دوازدهمین استانی جنگلی کشور است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار