۳۱ میلیارد دلار از حجم تجارت کشور مربوط به صادرات بوده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: در ۱۱ ماه گذشته حجم تجارت کشور بیش از ۶۵ میلیارد دلار بوده که بیش از ۳۱ میلیارد از این حجم مربوط به صادرات بوده است. وجیه الله جعفری در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی که شب گذشته در

ایسنا/خراسان رضوی رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: در ۱۱ ماه گذشته حجم تجارت کشور بیش از ۶۵ میلیارد دلار بوده که بیش از ۳۱ میلیارد از این حجم مربوط به صادرات بوده است.
وجیه الله جعفری در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی که شب گذشته در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مجموع تجارت جهانی از سال ۲۰۰۵ که ۱۰تریلیون دلار بود تا سال ۲۰۱۹ به ۱۸.۸ تریلیون دلار رسید، یعنی سالی یک تریلیون دلار رشد داشته است. در سال ۲۰۲۰ به دلیل بیماری کرونا حدود۹.۲ تریلیون دلار از ارزش مبادلات اقتصادی کاسته شده است.
وی افزود: پیشبینی میشود بعد از کشف واکسن کرونا ۴ درصد رشد را نسبت به قبل داشته باشیم و در سال ۲۰۲۱ به طور میانگین این عدد به رشد متوسط ۷.۲ درصدی خواهد رسید.
معاون وزیر صمت ادامه داد: این آمار و ارقام نشان دهنده این است که تجارت جهانی رو به رشد است و کشور ما باید برنامهای جدی برای این موضوع داشته باشد وگرنه بهره لازم و کافی را نخواهیم برد.
وی با اشاره به اینکه در ۱۱ ماه گذشته حجم تجارت کشور بیش از ۶۵ میلیارد دلار بوده، اظهار کرد: بیش از ۳۱ میلیارد از این حجم مربوط به صادرات بوده و تراز مثبت اقتصادی خراسان رضوی در این میان کمنظیر است.
جعفری عنوان کرد: بخش زیادی از فعالیتهای ما که ریسکپذیری در آن کمتر است امروزه به بخش خصوصی واگذار شده و بیشتر بنگاه های ما به روش های مختلف در بخش خصوصی وتعدادی از بنگاه های عمومی در آن شراکت دارند.
وی با تاکید بر اهمیت بحث اکتشاف خاطر نشان کرد: برای صنایع معدنی که بسیار در ارزش افزوده مهم هستند نیازمند مواد اولیه معدنی هستیم. در حال حاضر در حوزه فعالیتهای مربوط به صنایع مس و فولاد کمک هایی در جهت تامین ارز برای تامین مواد اولیه صورت گرفته است.
رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با ذکر این نکته که کار اکتشاف را در سرلوحه کار خود در توسعه قرار دادیم، یادآور شد: طی چند سال گذشته اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی با تاکید بر لزوم هدایت نیروهای موفق به سمت سرمایهگذاری در زیر ساختها بیان کرد: نکته دیگر بحث زیرساختهاست. چه در بحث تامین آب، برق و گاز و …، در این زمینه با شرکتهای توسعهگرا وارد مذاکره شدهایم. یعنی شرکتهای بزرگی که از صنایع معدنی رشته زنجیر خود را توانسته اند پایدار کنند و سرمایه خوبی به دست آورده اند، بتوانند به بخش زیرساخت کشور هدایت شوند و در این راستا به ما کمک کنند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰