کد خبر : 132067
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آذر 1400 - 1:42

تشریح برنامه‌های «همایش بین‌المللی ایران و نظامی‌ گنجوی»

تشریح برنامه‌های «همایش بین‌المللی ایران و نظامی‌ گنجوی»

معاون اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل بنیاد ایران‌شناسی به تشریح برنامه‌های «همایش بین‌المللی مجازی ایران و نظامی‌ گنجوی» پرداخت. به گزارش ایسنا، به مناسبت روز بزرگداشت حکیم نظامی‌گنجوی، شاعر و داستان‌سرای ایرانی سده ششم هجری قمری، معاونت اطلاع‌رسانی و همکاری‌های بین‌الملل بنیاد ایران‌شناسی در نظر دارد تا «همایش بین‌المللی مجازی ایران و نظامی‌ گنجوی» را برگزار

تشریح برنامه‌های «همایش بین‌المللی ایران و نظامی‌ گنجوی»

معاون اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل بنیاد ایران‌شناسی به تشریح برنامه‌های «همایش بین‌المللی مجازی ایران و نظامی‌ گنجوی» پرداخت.

به گزارش ایسنا، به مناسبت روز بزرگداشت حکیم نظامی‌گنجوی، شاعر و داستان‌سرای ایرانی سده ششم هجری قمری، معاونت اطلاع‌رسانی و همکاری‌های بین‌الملل بنیاد ایران‌شناسی در نظر دارد تا «همایش بین‌المللی مجازی ایران و نظامی‌ گنجوی» را برگزار کند.

به همین منظور، حامد فروزان، معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های بین‌الملل بنیاد ایران‌شناسی و از سخنرانان این همایش، درباره کم و کیف و چگونگی برگزاری آن سخن گفت.

او درباره هدف از برگزاری این همایش گفت: همایش بین‌المللی «ایران و حکیم نظامی گنجوی» با حضور جمعی از ایران‌شناسان داخلی و خارجی از کشورهای هندوستان، اسپانیا، آذربایجان، روسیه و گرجستان روز دوشنبه (بیست و پنجم اسفندماه جاری)، در قالب فضای مجازی برگزار خواهد شد. همان‌طور که می‌دانیم در تقویم فرهنگی کشور روز ۲۱ اسفندماه، به یاد و نام شاعر حماسه‌سرای ایرانی حکیم نظامی‌گنجوی نام‌گذاری شده است. حکیم نظامی ‌گنجوی از جمله شاعران ایرانی و پارسی‌گوی قرن ششم تا اوایل قرن هفتم است، که باید او را در شمار ارکان شعر و ادب فارسی آورد.

او افزود: حکیم نظامی شخصیتی متاله و فقیه، ادیب و شاعر داشته و ریاضیدان و منجمی توانا بوده است. همچنین منظومه آثار و اندیشه‌های او تأثیری عمیق بر شعر و ادب فارسی و شاعران پارسی‌گوی بر جای نهاده است. تأثیر او بر ادبیات جهان، شبه قاره هند، تاتارستان، ترکستان و عثمانی از نظامی چهره‌ای شاخص بر پهنه ایران فرهنگی ساخته و ایران‌شناسان را چه در گذشته و چه در حال مجذوب خود ساخته است. از این‌رو آثار فراوانی درباره شخصیت این حکیم  نیز خلق شده است. تمامی این موضوعات سبب‌ساز برگزاری این همایش شد.

فروزان سپس بیان کرد: «همایش بین‌المللی مجازی ایران و نظامی ‌گنجوی» قرار است در قالب وبینار روز دوشنبه بیست و پنجم اسفندماه جاری برگزار شود و در آن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه تربیت مدرس و انجمن علمی استادان زبان و ادبیات فارسی مشارکت خواهند داشت. این همایش همچنین با حضور تَنی چند از ایران‌شناسان داخلی و خارجی همراه است که به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های علمی خود درباره آثار، شرح احوال و زمانه زندگی حکیم نظامی ‌گنجوی خواهند پرداخت.

او در ادامه بیان کرد: در این همایش علاوه‌ بر سخنرانی حضرت آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، رئیس بنیاد ایران‌شناسی و  سیدعبدالمجید میردامادی، مشاور رئیس و مدیرکل همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی، سخنرانان به این شرح  به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت:  غلامحسین‌زاده، رئیس انجمن علمی استادان زبان و ادبیات فارسی و رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، با موضوع «تفاوت مرزهای فرهنگی با مرزهای جغرافیای سیاسی»، حسینعلی قبادی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی، با موضوع «پیام‌های جهانی حکیم نظامی‌گنجوی» ناصر نیکوبخت، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رئیس مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی، با موضوع  «نظامی گنجوی نقطه عطف منظومه‌سرایی در قلمرو زبان فارسی»، نجمه دری، مدیرگروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس، با موضوع  «بررسی و تحلیل مضامین ادبیات درباری در منظومه‌های نظامی و مقایسه آن با آثار برگزیده ادبیات جهان»، اخلاق احمد انصاری، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو هند، با موضوع «تأثیرات خمسه نظامی بر شاعران هندی»، شفق‌علی‌بیگلی، استاد دانشگاه و مدیر بخش ترجمه‌های ادبی در موزه ادبیات ملی آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان، با موضوع «تضاد در مخزن الاسرار»، خواکین رودیگز وارگاس، مترجم و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و استاد زبان فارسی رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، با موضوع «نظامی‌گنجوی احیاکننده عاشقی‌های پیش از اسلام»، نمادی بارتایا رئیس کرسی زبان فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه آکاکی تسرتلی کوتایسی گرجستان، با موضوع «نظامی‌گنجوی و ادبیات گرجی»، مستوره احمد اوا، استاد دانشگاه فدرال قازان روسیه با موضوع «تأثیر شعر نظامی بر ادبیات تاتاری» و محمود جعفری‌دهقی، استاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، با  موضوع «نظامی‌گنجوی و ایران‌شناسان».

فروزان درباره نظامی گنجوی از منظر ایران‌شناسی توضیح داد: حکیم نظامی‌ گنجوی از آن دسته شاعرانی است که بی‌شک باید او را در شمار ارکان شعر فارسی و از استادان مسلم این زبان به شمار آورد. او از آن سخنگویانی است که مانند فردوسی و سعدی توانست به ایجاد یا تکمیل سبک و روش خاصی دست یابد. گرچه داستان‌سرایی در زبان فارسی  به وسیله‌ او آغاز نشده، اما تنها شاعری که تا پایان قرن ششم توانست این نوع از شعر یعنی شعر تمثیلی را در زبان فارسی به حد اعلای تکامل برساند، بی‌شک حکیم نظامی‌گنجوی است. او در ایجاد الفاظ و کلمات مناسب و ایجاد ترکیبات خاصِ تازه و ابداع و اختراع معانی و مضامین نو و دلپسند – در هر مورد – و تصویر جزئیات و نیروی تخیل و دقت در وصف و ایجاد مناظر بی‌نظیر و ریزه‌کاری‌ها در توصیف طبیعت و اشخاص و احوال و به‌کار بردن تشبیهات و استعارات مطبوع و نو سرآمد است، به طوری که در شمار کسانی قرار می‌گیرد که بعد از خود نظیری نیافته است.

او خاطرنشان کرد: بیان این نکته نیز در سبک نظامی‌گنجوی ضروری است که او زندگی عامه‌ مردم را به تصویر درآورده و آیینه‌ای ساخته است که هرکس خود و زندگی خویش را در آن می‌بیند. تصویری واقعی و حقیقی، نه مجازی و سمبلیک. از جمله مهم‌ترین آثار این شاعر بزرگ یکی پنج گنج نظامی یا خمسه ‌اوست و دیگری دیوان اشعارش، که ان‌شاءالله در روز همایش به‌طور مبسوط بدان‌ها و دیگر آثارش خواهم پرداخت.

او در پایان گفت: «همایش بین‌المللی مجازی ایران و نظامی‌ گنجوی» روز دوشنبه بیست و پنجم اسفندماه جاری، برابر با پانزدهم مارس ۲۰۲۱، از ساعت ۱۱ پیش از ظهر به وقت تهران، به زبان فارسی برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان به شرکت در این همایش می‌توانند از طریق برنامه اسکایپ، به آدرس: «https://join.skype.com/omDfqvkgjfDg»، اقدام کنند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره همایش با شماره ۸۸۶۰۸۸۰۵ تماس بگیرند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار