کد خبر : 138566
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 آذر 1400 - 22:31

نیشابور و فیروزه نگین سرزمین خورشید

نیشابور و فیروزه نگین سرزمین خورشید

نیشابور و فیروزه از جمله شهرستان‌هایی هستند که با دارا بودن جاذبه‌های گردشگری فراوان مورد توجه قرار گرفته‌اند، این منطقه با مشاهیری که دارد و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بسیار و مناطق خوش آب و هوا نظر هر گردشگر را به خود جلب کرده است، از سویی وجود سنگ فیروزه ارزشمند این منطقه را تبدیل

نیشابور و فیروزه نگین سرزمین خورشید
نیشابور و فیروزه از جمله شهرستان‌هایی هستند که با دارا بودن جاذبه‌های گردشگری فراوان مورد توجه قرار گرفته‌اند، این منطقه با مشاهیری که دارد و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بسیار و مناطق خوش آب و هوا نظر هر گردشگر را به خود جلب کرده است، از سویی وجود سنگ فیروزه ارزشمند این منطقه را تبدیل به نگین زیبای خراسان کرده است.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، این منطقه علاوه‌بر این که معادن غنی فیروزه را در خود جای داده شهر نام آوران و بزرگانی همچون خیام، عطار، کمال‌الملک و بسیاری دیگر است، فیروزه و نیشابور نامشان با سنگی عجین شده که ارزش فراوانی در دنیا دارد.

تاریخ کهن، جایگاه فرهنگی و جاذبه‌های طبیعی گردشگری این منطقه را در استان زبانزد کرده است. سنگ زیبای فیروزه ره‌آورد منحصر به فرد در کنار دیگر محصولات نظیر شربت ریواس و… از سوغاتی‌های منطقه به شمار می‌روند.
معماری زیبای آرامگاه‌های مشاهیر در شهرستان نیشابور از جمله آرامگاه‌های خیام، عطار و کمال‌الملک نیز جلب نظر می‌کند.
|

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نیشابور به ایسنا گفت: قدمت این شهر و مناطق گردشگری آن موجب شده به یکی از مهم‌ترین مقصدهای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.

اسماعیل اعتمادی عنوان کرد: نیشابور یکی از کهن‌ترین شهرهای ایران برخوردار از تاریخ بسیار باشکوه است به طوری که براساس کاوش‌های صورت گرفته توسط باستان شناسان قدمت این شهر به شش هزار سال قبل برمی‌گردد.

وی از آرامگاه حکیم عمر خیام  دانشمند، فیلسوف، ریاضیدان، منجم و شاعر پر آوازه ایرانی در قرن پنجم و ششم هجری، آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری عارف و شاعر بزرگ ایران در قرن ششم و هفتم هجری، آرامگاه فضل‌بن شاذان نیشابوری دانشمند بزرگ شیعه در قرن دوم و سوم هجری، امام‌زاده محمد محروق(ع) از نوادگان امام سجاد(ع) و امامزاده ابراهیم(ع)، آرامگاه استاد کمال الملک(محمدغفاری) نقاش بزرگ ایرانی در دوره قاجار، آرامگاه بی بی شطیطه بانوی پرهیزکار نیشابوری، مجموعه قدمگاه رضوی در ۲۲ کیلومتری شرق نیشابور، مسجد جامع نیشابور که در سال ۸۹۹ هجری به همت پهلوان علی کرخی ساخته شده به عنوان مهم‌ترین آثار و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری نیشابور نام برد.

|

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور همچنین از کاروان‌سرای شاه عباسی نیشابور، بازار سرپوش نیشابور مربوط به دوره صفویه، باغ امین الاسلامی، باغ ملی، دهکده چوبین(مسجدچوبی)، سایت باستانی شادیاخ در غرب نیشابور به عنوان دیگر  جاذبه‌های تاریخی و گردشگری این شهرستان یاد کرد.

وی درباره جاذبه‌های طبیعی این شهرستان نیز گفت: دیزباد علیا، گرینه، چناران، بوژان، رود، غار، برف ریز، صومعه، میرآباد، سوقند، کلیدر، ینگجه، چکنه علیا و اسحاق آباد از جمله روستاهای جدید هدف گردشگری در سال جدید هستند.

|

اعتمادی ادامه داد: شهرهای توریستی بار، درود، قدمگاه، خرو، کویر زیبای اردمه، مناطق حفاظت شده حیات وحش رئیسی و دهنه حیدری، اردوگاه کشوری باغرود، موزه تخصصی خیام، موزه باستان شناسی در کاروان‌سرای عباسی، موزه اسناد شهرداری، موزه حیات وحش و تاریخ طبیعی در کاروان‌سرای عباسی، موزه حیات وحش در روستای چشمه خسرو، موزه مردم شناسی آقایی در روستای حمیدآباد، موزه آموزش و پرورش در دبیرستان خیام، تپه باستانی آلب ارسلان(کهندژ) و بسیاری قسمت‌های دیگر شهرستان از جمله مناطقی هستند که پتانسیل گردشگری دارند.

وی بیان کرد: این شهر محل تدریس یا تحصیل هزاران دانشمند در نظامیه‌های معروف صدر اسلام بوده که نام تعداد بسیاری از آن‌ها در کتب مختلف تاریخی ذکر شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی نیشابور در ادامه اظهار کرد: تاکنون چهار اقامت‌گاه بوم‌گردی در روستاهای جوری، محمودآبادفضل، روستای فیلخانه و روستای حمیدآباد جاده بوژان راه‌اندازی شده است و هفت اقامت‌گاه بومگردی دیگر نیز در حال اخذ مجوز هستند.

وی افزود: طی سال گذشته ۶ میلیون نفر از مناطق گردشگری شهرستان بازدید کرده‌اند که سهم نوروز ۹۷ از این تعداد هفتصد هزار نفر بوده است.

فیروزه شهری با قدمت چند هزار ساله

در ادامه مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فیروزه گفت: با آزمایشی که بر روی اسکلت دختر جوانی همراه با نگین فیروزه در انگشت صورت گرفته، قدمت این منطقه بین ۵ تا ۷ هزار سال تخمین زده شده است.

مجید ابراهیم‌نیا افزود: باستان‌شناسان معتقدند قدمت شهرستان به دوران نو سنگی و پایانه سنگی برمی‌گردد از سویی قدمت فیروزه‌ای که همراه با اسکلت دختر جوان بوده متعلق به ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد بوده که این مهم نشان دهنده فعالیت مداوم معدن از زمان‌های قدیم تا حال است.

وی در همین خصوص از معدن فیروزه شهرستان به عنوان بستر مناسبی برای حضور گردشگران علاقه‌مند به سنگ فیروزه نام برد و عنوان کرد: این معدن اصیل‌ترین و بهترین فیروزه دنیا را داراست و آماده پذیرایی از گردشگرانی است که علاقه‌مند به معدن گردی هستند.

وی ادامه داد: اکنون شهرستان فیروزه دارای ۱۷ اثر تاریخی ثبت شده در آثار ملی است که به ۹ بنا و ۸ محوطه تاریخی تقسیم می‌شود.

ابراهیم‌نیا از آرامگاه خواجه ندیم به عنوان یکی از قدیمی‌ترین آثار دیدنی شهرستان فیروزه نام برد که از دوره سلجوقیان در روستای حصارنو قرار دارد و در دوره قاجار و پهلوی نیز مرمت شده است.

وی اظهار کرد: بزرگ‌ترین باغ ایرانی ثبت شده در آثار ملی به نام باغ نشاط نیز در شهرستان فیروزه قرار دارد که وسعت آن ۱۵۰ هزار متر مربع است.

|

وی گفت: دور تا دور بزرگ‌ترین باغ ایرانی با دیوار و برج محصور شده و داخل باغ دو کوشک با نام‌های کوشک مرکزی و کوشک شمالی قرار دارد.

ابراهیم‌نیا بیان کرد:خانه کمال الملک، کاروان‌سرای شوریاب، یخدان بحرود، حمام سرده، آب انبار همت‌آباد زمانی و اماکن مذهبی مانند بقاع امام‌زاده قاسم واقع در روستای گرماب، بابا حسن پرنده روستای قلعه یزدان، امام‌زاده حسن‌بن زید در روستای دهنو خلج و مزار بابا پیر را می‌توان به عنوان دیگر اماکن گردشگری شهرستان معرفی کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار