کد خبر : 75953
تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1400 - 17:10

مهمترین کار، بازگرداندن ایران به بازار نفت است

مهمترین کار، بازگرداندن ایران به بازار نفت است

وزیر نفت گفت: مهمترین کار وزیر نفت دولت آینده، بازگرداندن ایران به بازار نفت و پس گرفتن سهم از دست رفته ایران به دلیل تحریم‌ها است. به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز  پس از پایان یکصد و هشتاد و یکمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جمع خبرنگاران گفت: اوپک سالانه دو نشست برگزار

مهمترین کار، بازگرداندن ایران به بازار نفت است

وزیر نفت گفت: مهمترین کار وزیر نفت دولت آینده، بازگرداندن ایران به بازار نفت و پس گرفتن سهم از دست رفته ایران به دلیل تحریم‌ها است.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز  پس از پایان یکصد و هشتاد و یکمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جمع خبرنگاران گفت: اوپک سالانه دو نشست برگزار می‌کند؛ یکی در ژوئن و دیگری در دسامبر. این نشست، نشست عادی اوپک بود که به بررسی مباحث اداری گذشت، گزارش‌های فنی و اقتصادی که از بازار تهیه شده، در نشست اوپک پلاس که طی ساعات آینده برگزار می‌شود، مطرح و درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود، فکر می‌کنم همان به سمت تمدید برویم.

وی ادامه داد: در اوپک، اصل بر اجماع‌نظر است.

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره آخرین حضور خود در نشست اوپک گفت: خوشحالم که بار سنگینی که این سال‌ها بر دوشم بوده است را ان‌شاءالله با سلامت و درستی و صداقت بر زمین می‌گذارم و امیدوارم همکار بعدی نیز این بار سنگین را با موفقیت بر دوش بگیرد، من هم در این نشست از اعضا خواهش کردم که با وزیر محترم آینده نفت همکاری کنند.

زنگنه با بیان اینکه در نشست امروز آن چیزی که به‌صورت گذرا از سوی دبیرکل اوپک مطرح شد مسئله بازگشت ایران بود و اعضای اوپک مقداری نسبت به این بحث ابراز نگرانی دارند که ایران چطور برمی‌گردد، افزود: فکر می‌کنم مهمترین کاری که دولت آینده باید انجام دهد مدیریت کردن بازگشت ایران به بازار نفت پس از برداشتن تحریم‌هاست.

وی تاکید کرد: دیدگاه‌هایی را که دارم با ریزه‌کاری به دوستان منتقل خواهم کرد که اگر مصلحت دانستند از آن‌ها استفاده شود.

همکاری در حین رقابت

وزیر نفت درباره قدردانی دبیرخانه اوپک هم اظهار کرد: دوستان دبیرخانه لطف کرده و نماهنگی را تهیه کرده بودند و به‌عنوان فردی که بیشترین سابقه وزارت را در اوپک داشته از من تجلیل شد، البته قدردانی از جمهوری اسلامی بود. اوپک از نظر من تنها سازمان جهان سومی است که توانسته در بخش اقتصاد جهان تاثیرگذار باشد، ما سازمان مشابه‌ای در جهان سوم نداریم.

زنگنه با بیان این که هیچ سازمانی مشابه اوپک در جهان سوم نداریم که در اقتصاد جهان تاثیرگذار باشد، گفت: معنا یا مفهوم کلیدی که اوپک توانسته به آن عمل کند و موفق شود این است که در عین رقابت و اختلاف سیاسی همکاری داشته است.

وی ادامه داد: در جهان سوم به‌طور معمول این طور است که ما یا با هم دوست هستیم یا دشمنیم و در حال جنگ، حد وسطی نداریم، در حالی که در سیاست خارجی به‌هیچ‌وجه دوست و دشمن معنا ندارد، همه کشورها به دنبال منافع خود هستند، امروز همه کشورها در اوپک به دنبال منافع خود می‌گردند، این موضوعی است که من در این سال‌ها یاد گرفتم.

وزیر نفت تصریح کرد:  نباید به بعضی از حرف‌ها توجه کرد، واقعیت این است که هر کشوری به دنبال حداکثر کردن منافع خود است، وزیرانی که به اوپک می‌آیند، سال‌ها تجربه دارند. آنان در سمت‌های مختلف فعالیت و بسیار تجربه کسب کرده‌اند.

زنگنه ادامه داد: آنان به اوپک می‌آیند تا منافع کشورشان را حداکثر کنند؛ شما هم که آنجا می‌روید منافع خود را حداکثر می‌کنید، بسیاری از کشورها با هم رقیب هستند و اختلاف‌های جدی سیاسی دارند اما مهم این است که در کنار هم می‌نشینند و طوری عمل می‌کنند که در عین رقابت، منافع خود را حداکثر کنند، در این سال‌ها همیشه منافع اعضای اوپک تامین شده و حضور این سازمان به نفع اعضایش بوده است.

وی ادامه داد: این بزرگترین درسی است که من از حضور در اوپک گرفتم و فکر می‌کنم این موضوع بزرگترین چیزی است که اوپک باید آن را حفظ  کند؛ چه در جهان سوم، چه در بین ما و همسایه‌هایمان و چه بین ما و اعضای دیگر اوپک.

وزیر نفت با بیان اینکه مسئله این است که باید در عین اختلاف‌نظر سیاسی و حتی اختلاف‌های فراتر از سیاست بتوان با هم همکاری کرد، گفت: راه‌های این همکاری هم وجود دارد و این طور نیست که راه همکاری بسته باشد، در هر حال می‌توان مسیرهایی برای این همکاری پیدا کرد.

زنگنه یادآور شد:‌ من در سال‌هایی که در اوپک بودم، همواره از این نکته دفاع کردم و همیشه این مسئله در ذهنم بوده و با توجه به این نکته کارها را جلو برده‌ام که الحمدالله هم به نفع جمهوری اسلامی ایران و هم به نفع مجموع کشورهای مسلمان، غیرمسلمان‌ تولیدکننده و مصرف‌کننده بوده است.

بقا و موفقیت اوپک؛ مرهون ۶۰ سال همکاری و عقلانیت

همچنین در سخنرانی خود وزیر نفت در این نشست ، گفت: به نظرم اوپک تنها سازمان اقتصادی جهان سوم است که در فعل و انفعالات اقتصادی جهان تأثیرگذار است. این سازمان بر اساس یک اصل طلایی تشکیل شده و به طرز بی‌نظیری نیز در طول عمر ۶۰ ساله خود موفق بوده است. این اصل، پذیرش ضرورت همکاری در عین رقابت و حتی اختلافات سیاسی میان اعضاست. این برای جهان سوم یک اصل طلایی است زیرا به‌طور معمول کشورها در جهان سوم یا با هم خوبند یا در حال نزاع و کشمکش با همدیگر هستند.

به گفته وی قبول همکاری بر مبنای منافع ملی کشورها و حاکمیت عقلانیت در روابط، اصلی است که به رغم همه فراز و نشیب‌ها و تنش‌های بزرگ بین اعضا در ۶۰ سال باعث بقا و موفقیت اوپک شده است و همه هم در این روابط سود برده‌اند. اوپک در ۶۰ سال گذشته با رعایت این اصل، حتی در موارد زیادی سبب بهبود روابط سیاسی بین کشورها شده است و این کلام درستی است که وزیران اوپک به معنایی وزیران خارجه دوم کشورهایشان هم هستند.

وی با بیان اینکه تلاش جمهوری اسلامی به عنوان عضو مؤسس اوپک، همواره بر همکاری موثر با فعالان این عرصه، چه میان اعضای اوپک و چه دیگر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان بزرگ استوار بوده است، اظهار کرد: نخستین حضور من در نشست‌های اوپک به نشست جاکارتا در نوامبر سال ۱۹۹۷ میلادی برمی‌گردد. پس از آن در طی این مدت بازار نفت با فراز و نشیب‌های وسیعی روبه‌رو شد و طیف وسیعی از قیمت‌ها را از هفت دلار تا بیش از ۱۰۰ دلار تجربه کرد. خوشبختانه اوپک با تدبیر به خوبی توانست نه تنها از منافع اعضای خود دفاع کند بلکه در جهت ثبات بازار نفت و تداوم سرمایه‌گذاری تولید و اطمینان‌بخشی به مصرف کنندگان برای عرضه به‌موقع و کافی قدم بردارد.

وزیر نفت با بیان اینکه پس از ۶۰ سال از عمر اوپک، اینک با بازشدن باب همکاری اوپک و جمعی از دیگر تولیدکنندگان نفت در قالب اوپک پلاس، دوران جدیدی از حیات این سازمان آغاز شده است. در ادامه این راه، مطمئنم که با همان تدبیری که اوپک ایجاد شد و در این سال‌ها با موفقیت به حیات خود ادامه داد و به بلوغ و توانمندی غیر قابل انکاری دست یافت، به کار خود همراه با دیگر تولیدکنندگان و در همکاری نزدیک با مصرف کنندگان ادامه خواهد داد، گفت: اما در مورد خودم، دوباره از همه محبت‌ها و سخنان محبت‌آمیزی که ارائه شد تشکر می‌کنم.

به گفته زنگنه من در آستانه ۷۰ سالگی، در زمانی که دولت جدید جمهوری اسلامی ایران با انتخاب رئیسی تشکیل می‌شود، تصمیم گرفته‌ام از فعالیت‌های رسمی و تمام‌وقت کناره‌گیری کنم و بازنشسته شوم. از دوستان و همکارانم در اوپک انتظار و تقاضا دارم که با همان محبتی که با من برخورد می‌کردند، با وزیر بعدی نفت ایران که ظرف کمتر از ۲ ماه آینده مستقر خواهد شد، همکاری و مساعدت کنند.

به گفته وی از دبیرکل و اعضای دبیرخانه، خانم‌ها و آقایان که در این سال‌ها در کنارشان بودم، تشکر می‌کنم و از فرصت استفاده کرده، از همه دوستان عزیز آقایان الرمحی، عبدالعزیز و نواک، وزیر الجزایر و وزیر ونزوئلا تشکر می‌کنم. از خداوند متعال برای همه شما و خانواده‌های محترمتان سلامت و موفقیت مسئلت می‌کنم.

هیجدهمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به ائتلاف اوپک پلاس ساعاتی دیگر برگزار می‌شود. افزایش تدریجی ۵۰۰ هزار بشکه در روز، یک میلیون بشکه در روز و ۲ میلیون بشکه در روز و تمدید توافق هم اکنون مطرح است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار