کد خبر : 83608
تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 آبان 1400 - 21:13

انگل “توکسوپلاسما” چه نقشی در بروز اوتیسم دارد؟

انگل “توکسوپلاسما” چه نقشی در بروز اوتیسم دارد؟

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بررسی کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکان بهنجار، عنوان کردند کودکان اوتیسم آلودگی بیشتری به این انگل دارند، ولی با این وجود؛ نمی‌توان نقش این انگل را در بروز اوتیسم به طور کامل تایید و یا رد کرد. به گزارش ایسنا، «توکسوپلاسموز»؛ نوعی بیماری عفونی است که در

انگل "توکسوپلاسما" چه نقشی در بروز اوتیسم دارد؟

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بررسی کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکان بهنجار، عنوان کردند کودکان اوتیسم آلودگی بیشتری به این انگل دارند، ولی با این وجود؛ نمی‌توان نقش این انگل را در بروز اوتیسم به طور کامل تایید و یا رد کرد.

به گزارش ایسنا، «توکسوپلاسموز»؛ نوعی بیماری عفونی است که در نتیجه آلودگی با نوعی انگل به نام «توکسوپلاسما گوندیی» به وجود می‌آید. آلودگی به این انگل معمولا به دنبال بلع خاک، آب و موادغذایی آلوده و یا از طریق مصرف گوشت و فرآورده‌های گوشتی خام و یا کامل پخته نشده ایجاد می‌شود. همچنین در صورت آلودگی مادر به توکسوپلاسما گوندیی، این انگل می‌تواند از طریق جفت به جنین منتقل شود و عوارض مختلفی ایجاد کند.

«اوتیسم» یک اختلال فراگیر رشد است که با اشکال در ارتباط، مهارت‌های اجتماعی ضعیف و رفتارهای غیرعادی و کلیشه‌ای مشخص می‌شود و در تمام دوران زندگی باقی می‌ماند. اوتیسم و علائم آن با عفونت‌های دوران جنین مانند سرخجه، فنیل‌کتونوریا و … که سبب ضایعات عصبی می‌شوند دارای ارتباط است. به نظر می‌رسد عوارض حاملگی در سه‌ماهه اول در بروز اوتیسم اهمیت دارد.

با توجه به پژوهش‌هایی که در گذشته انجام شده و این موضوع که کودکان اوتیسم در مقایسه با کودکان دیگر، عوارض پیش از تولد بیشتری را تجربه کرده‌اند و نقش مهم عوامل عفونی مانند توکسوپلاسما در ایجاد عفونت جنینی، پژوهشگران ارتباط آلودگی با انگل توکسوپلاسما را با بروز اختلال اوتیسم بررسی کردند.

در این مطالعه که به صورت مورد-شاهدی انجام شد؛ تعداد ۵۰ کودک سه تا ۱۲ سال مبتلا به اوتیسم و ۵۰ کودک غیرمبتلا به اوتیسم انتخاب شدند. این کودکان از لحاظ سن، وضعیت اجتماعی۰ اقتصادی و … کاملا همگن بودند.

برای انجام این تحقیق، از هر دو گروه کودکان خون‌گیری انجام شد و نمونه‌ها خون از نظر آنتی‌بادی توکسوپلاسما گوندیی بررسی شد.

بر اساس یافته‌های این تحقیق، مشخص شد میزان آلودگی توکسوپلاسما گوندیی در کودکان مبتلا به اوتیسم بیشتر از کودکان غیر مبتلا به اوتیسم است.

نتایج به دست‌آمده نشان داد که ۱۸ درصد از کودکان اوتیسم و هشت درصد از کودکان بهنجاری که به انگل توکسوپلاسما گوندیی آلوده بودند، دچار آلودگی مزمن هستند.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ اگرچه این میزان آلودگی در کودکان مبتلا به اوتیسم می‌تواند نشان‌دهنده ارتباط آلودگی توکسوپلاسما با اوتیسم باشد، اما به دلیل این‌که اثبات وقوع توکسوپلاسموز مادرزادی در کودکان اوتیسم، مشکل است و همچنین به دلیل کم بودن تعداد افراد بررسی شده، نمی‌توان نقش احتمالی این عفونت را به طور کامل در بروز اوتیسم اثبات و یا رد کرد.

به همین دلیل این محققان معتقدند که باید مطالعات بیشتری به خصوص در دوران بارداری برای اثبات یا رد این موضوع انجام شود.

در انجام این تحقیق بشری عزیزی و نجمه حمید؛ پژوهشگران گروه روان‌شناسی بالینی و حسین حمیدی‌نجات از گروه پاتوبیولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی ارتباط آلودگی توکسوپلاسما گوندیی با اختلال اوتیسم در کودکان» در مجله تحقیقات دامپزشکی دانشگاه تهران منتشر شده است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار