کد خبر : 139326
تاریخ انتشار : جمعه 12 آذر 1400 - 1:44

مجمع جهانی دانشگاههای باستانی تشکیل می شود/ضرورت احیای جمهوری جهانی دانش

مجمع جهانی دانشگاههای باستانی تشکیل می شود/ضرورت احیای جمهوری جهانی دانش

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از تشکیل مجمع جهانی دانشگاه های باستانی و کهن دنیا با حضور دانشگاه جندی شاپور خبر داد و گفت: جهان امروز بیش از گذشته نیازمند شنیدن صدای دانایی و خرد این کمیسیون است. چرا که باید به دنبال احیای جمهوری جهانی دانش باشیم. به گزارش ایسنا، دکتر حجت الله

مجمع جهانی دانشگاههای باستانی تشکیل می شود/ضرورت احیای جمهوری جهانی دانش

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از تشکیل مجمع جهانی دانشگاه های باستانی و کهن دنیا با حضور دانشگاه جندی شاپور خبر داد و گفت: جهان امروز بیش از گذشته نیازمند شنیدن صدای دانایی و خرد این کمیسیون است. چرا که باید به دنبال احیای جمهوری جهانی دانش باشیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حجت الله ایوبی در افتتاحیه کنگره بین المللی جندی شاپور که امروز در ساختمان مرکزی وزارت علوم برگزار شد،  با تاکید بر اینکه نام جندی شاپور باید دوباره زنده شده و بر سر زبان ها بیفتد گفت: همانطور که در این جلسه عنوان شد در جنگ جهانی دوم و بعد از ویرانی های این جنگ خرد جمعی بشر موجب شد سازمانی با عنوان یونسکو خلق شود تا صلح در جهان رواج پیدا کند و در هفتاد و چند سال پیش شعاری را برگزیدند که نیاکان ما در ۱۷۵۰ سال پیش این شعار را بر سردر دانشگاه خود نصب کرده بودند.

وی در ادامه تصریح کرد: اینکه شعار نصب شده بر روی دانشگاه جندی شاپور شعار یونسکو باشد افتخار بزرگی برای ما است. بنابراین همه مسئولین و مردم مشتاق هستند جندی شاپور را ببینند و جهان امروز از ما انتظار دارد که گوشه هایی از عظمت جندی شاپور را ببیند.

وی ادامه داد: این دانشگاه را باید احیا کرد و باید در کوچه پس کوچه های جندی شاپور امروز دانشمندان و دانشوران از نقاط مختلف جهانی پرسه بزنند و ببینند که همچنان برای ما ایرانیان فضیلت و دانایی توانایی می آورد.

وی تاکید کرد: رفتن به گذشته و اعماق تاریخ، زیارت اهل قبور نیست. درواقع گذشته چراغ راه امروز ما است و امروز سازمان جهانی یونسکو که پرچم صلح گفت وگو را در دنیا برافراشته داشته، می تواند بسیاری از شعارهای خود را در کوچه پس کوچه های ایران بیابد.

ایوبی تاکید کرد: جندی شاپور محله علم و دانش بود. امروز یکی از شعارهای یونسکو این است که عدالت در دسترسی به منابع در این شهر کهن و در این مجمع دانشگاهی بزرگ کتابخانه ای با ۴۰۰ هزار عنوان کتاب آراسته شده بود و همه اهالی علم امکان دسترسی به آن داشتند و از نقاط مختلف جهان آثار اندیشمندان جمع می شد و به اینجا می آمد. در واقع در ۱۷۵۰ سال پیش که جهان غرب در ظلمت بود و قهرمانان آنها شعبده باز ها بودند. کسانی که زور در بازو و زر در ترازو داشتند قهرمانان ما دانشمندان و عالمان بودند.

وی ادامه داد: امروز در جهان توسعه پایدار مطرح می شود و از آن به عنوان توسعه همه جانبه یاد می کنند در واقع توسعه پایدار با علم، دانش و فرهیختگی ممکن است و فردوسی بزرگ هزار سال پیش بر بام جهان ایستاد و بر اهمیت توانایی دانش تاکید کرد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: علم و دانش در هزار سال پیش سخن غریبی بود اما در سرزمین ما صحبت از علم و تمدن می شد. امروز در یونسکو پرچم مقابله با خشونت و پرخاشگری برافراشته شده است، در حالی که جندی شاپور نماد مقابله با تعصبات جاهلانه بود و همه کسانی که از این تعصبات می گریختند به ایران پناه می آوردند تا آزادانه در کوچه پس کوچه های دزفول بیاموزند، بدانند و بشنوند.

وی تاکید کرد: امروز جهان نیازمند این است که جمهوری جهانی دانش را فراتر از همه مرزها دوباره احیا کند. ما در کمیسیون ملی یونسکو در تلاشیم با حمایت های وزیر علوم که رئیس کمیسیون است و با همکاری اساتید و دانشگاه جندی شاپور مجمع دانشگاه های کهن را تشکیل بدهیم. دانشگاه هایی که باستانی و چند صد ساله هستند می توانند در این مجمع عضو باشند. چرا که جهان نیازمند شنیدن سخنان و خرد کهن آنها هستند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پراپ فرم ایرانی

یاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام

برو موزیک

زيرنويس هاي فيلم

مشاوره خرید رپورتاژ آگهی دائمی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

اخبار